Ohita navigaatio

12.10.2018

Place of Origin - Alaskan alkuperäiskansojen nykytaidetta -näyttely ja seminaari Korundissa 19.10.2018–3.3.2019.

Place of Origin esittelee Alaskan nykytaiteen mielenkiintoisimmat ilmiöt ja teokset Anchoragen museon kokoelmasta. Museon hieno kokoelma sisältää teoksia taiteilijoilta kuten Alvin Amason, Rebecca Lyon, Da-ka-xeen Mehner, Sonya Kelliher-Combs ja monilta muilta.

Anchoragen museossa on laaja Alaskan kulttuurin ja taiteen kokoelma, joka kertoo Alaskan historiasta nykypäivään. Alaskan lukuisat alkuperäiskansat ovat luoneet vahvan kulttuurisen perinteen selviytyä ankarissa olosuhteissa. Monella nykytaiteilijalla yhteys omaan kulttuuriin on katkennut. Usein perheen lapsille päätettiin syrjinnän pelossa olla kertomatta taustastaan, ja moni on vasta aikuisena aloittanut tutkimusmatkan sukunsa ja kulttuurinsa juurille. Osa taiteilijoista on opiskellut perinteisiä menetelmiä ja teemoja, ja jatkaa perinteisiin nojautuvaa taidetta omista, nykypäivän lähtökohdista.  Perinteiset kulttuuriset traditiot tuodaan tähän päivään nykytaiteen keinoin.

Öljy- ja kaivosteollisuuden voimakas kasvu Alaskassa, ilmaston muutoksen aiheuttamat vaikutukset ja identiteettikysymykset ovat ajankohtaisia aiheita, joita myös taiteilijat kommentoivat teoksillaan. Taiteilijat voivat ottaa myös kantaa ja tuoda esille mm. kolonialismin vaikutuksen alkuperäiskansojen elämään.  Näyttely herättää kysymyksiä kulttuurin voimasta ja roolista maailmassa, joka muuttuu vauhdilla ja voimalla. 

Kulttuuritalo Korundi tarjoaa nyt upeat puitteet laajalle katsaukselle arktiseen taiteeseen.

Indigenous Art in Arctic
Seminaari 18.10. klo 11-16

Avajaispäivänä 18.10. järjestetään kansainvälinen seminaari Indigenous Art in Arctic, jossa on mukana taiteen tutkijoita ja taiteilijoita Alaskasta, Grönlannista ja Suomesta. Näyttelyn yhteydessä toteutetaan näyttelyjulkaisu sekä työpajoja lapsille ja nuorille. 


Seminaarin ohjelma löytyy täältä.

Lisätietoja näyttelystä Korundin sivuilla.

 

 
 
Siirry sivun alkuun