Ohita navigaatio

8.6.2018

Ota minut vastaan - tanssi pakolaisten oikeuksien puolesta!

ANTI - Contemporary Art Festival ja Amnesty Internationalin Kuopion paikallisryhmä järjestävät yhteisöllisen Ota minut vastaan -tanssitapahtuman Kuopion torilla maanantaina 18.6.2018 klo 12.00-13.00.

Positiivisella flash mob -tempauksella on tarkoitus nostaa esiin vakava aihe: pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeudet Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Tavoitteena on myös tuoda yhteen suomalaisia ja maahanmuuttajia ja luoda dialogia heidän välilleen taiteen kautta.

Pakolaistilanne on maailmanlaajuisesti huonompi kuin koskaan. Turvattomuutta ja vainoa pakenevat päätyvät huonoihin oloihin lähelle kotiaan tai matkaavat hengenvaarallisissa olosuhteissa länsimaihin. Vauraimpiin maihin päätyvät saavat kylmän vastaanoton, kun kansainvälisen suojelun myöntäminen on yhä tiukemmassa ja liian moni pakotetaan palaamaan kotimaahansa. Kiintiöpakolaisena Eurooppaan pääsevien määrä on suhteettoman alhainen.

Ota minut vastaan -tempaus haluaa pysäyttää Kuopion asukkaat ja saada heidät huomioimaan pakolaistilanteen vaikutukset heidän omassa lähiympäristössään. Jokainen voi omalla toiminnallaan parantaa yleistä suhtautumista muualta tulleisiin!

Tervetuloa tanssiharjoituksiin!

Ota minut vastaan -tanssia harjoitellaan ilmaisissa, kaikille avoimissa työpajoissa. Mukaan toivotaan monikulttuurista joukkoa!

Harjoitukset järjestetään

Tiistaina 12.6. klo 16.00-18.00 ja

Torstaina 14.6. klo 16.00-18.00 Monikulttuurisuuskeskus Kompassilla (Hapelähteenkatu 33, 70110 Kuopio, 2. krs) sekä

Maanantaina 18.6. klo 10.00-11.00 Hapelähteen puiston leikkikentällä (Snellmaninkatu 41).

Koreografiasta ja työpajojen ohjauksesta vastaa tanssitaiteilija Terhi Hartikainen. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.

Lisätietoja:

ANTI-festivaali, Elisa Itkonen, +35 50 305 2005, elisa(a)antifestival.com

Tapahtuma on osa ANTI-festivaalin POMPPU – pop-up-taidetta maahanmuuttajille -hanketta, jossa eri alojen taiteilijat toteuttavat maahanmuuttajille suunnattuja, matalankynnyksen pop-up-taidetyöpajoja vuoden 2018 aikana. ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen festivaali, joka valtaa syksyisin, mutta myös ympäri vuoden Kuopion julkisia tiloja osallistavalla nykytaiteella.

Seuraava festivaali järjestetään 25.-30.9.2018.

Lue lisää tapahtuman facbooks-sivuilta.


 
 
Siirry sivun alkuun