Ohita navigaatio

20.12.2019

Tutustu moninaisuusagentteihin!

Kulttuuria kaikille -palvelu, Globe Art Point ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore järjestivät vuoden 2019 syksyllä moninaisuusagentti -kurssin ulkomaalaissyntyisille ja -taustaisille taide- ja kulttuurialan ammattilaisille ja taiteilijoille. Moninaisuusagentti-kurssi on nyt tullut päätökseen ja kurssitodistukset jaettiin tuoreille moninaisuusagenteille tiistaina 10.12.2019.

Nyt moninaisuusagentit ovat valmiina uusiin haasteisiin ja tukemaan kulttuurilaitosten moninaisuustyötä ja Kulttuuria kaikille -palvelussa toivomme, että heidän osaamistaan hyödynnetään! Tutustu moninaisuusagentteihin englanninkielisillä sivuillamme: Diversity Agent Course.

Moninaisuusagentti-kurssi oli osa Avaus. Toimijaksi suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä -hanketta ja Opetushallituksen rahoittamana. Avaus -hanke päättyy vuoden 2019 loppuun.

Kurssin tavoitteena on ollut tarjota työkaluja taide- ja kulttuurikentän moninaisuuden kehittämiseen.

Kurssilla käsiteltiin moninaisuuteen liittyviä aiheita, tutustuttiin taide- ja kulttuurikenttään sekä taidepolitiikkaan Suomessa ja tarjottiin mahdollisuus tehdä konkreettista moninaisuustyötä yhden laitoksen kontekstissa. Osallistujia pyydetiin tuomaan aktiivisesti omaa osaamista ryhmään ja tarjoamaan toisilleen sparrausta.

Kurssille osallistui 11 taide- ja kulttuurialan ammattilaista. He valikoituivat open call -haun kautta maaliskuussa 2019.

 
 
Siirry sivun alkuun