Ohita navigaatio

18.5.2018

Kahden kielen kanssa. Luovaa kirjoittamista monikulttuurisille nuorille

Oletko useamman kielen ja kulttuurin kanssa elävä nuori? Haluatko kehittyä kirjoittajana ja löytää oman äänesi? Tervetuloa Kahden kielen kanssa -kirjoittajakurssille!

Nuoren Voiman Liitto järjestää tulevan syyskauden aikana Kahden kielen kanssa -kirjoittajakurssin, joka kannustaa ja tuo yhteen useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvaneita nuoria kirjoittajia. Kurssi jakautuu kahteen ryhmään, joista toinen on suomenkielinen ja toisessa pääasiallisena kirjoitus- ja puhekielenä on englanti. Osallistuminen kurssille on ilmaista.

Kahden kielen kanssa -kurssilla harjoitellaan kirjoittamaan erilaisia tekstilajeja proosasta lyriikkaan ja asiatekstiin sekä etsitään omaa tapaa ja tyyliä kirjoittaa. Kurssien tarkoitus on kannustaa kirjoittamiseen ammattina, ja se luo itsetuntoa myös kahden kielen hyödyntämiseen omassa tulevassa ammatissa.

Kurssit ohjaa sanataideohjaaja, FM Jenni Hurmerinta, liiton pitkäaikainen 13-19 -vuotiaiden nuorten ryhmä Saniaisen sanataideohjaaja, jolla on kattava kokemus monikielisten työpajojen ja kurssien ohjaamisesta muun muassa vastaanottokeskuksissa ja kouluissa.

Kurssit suunnataan useamman kielen ja kulttuurin piirissä kasvaneille lukioikäisille nuorille. Ryhmiin on tervetullut kuka tahansa aiemmasta kirjoituskokemuksesta riippumatta. Kursseille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa kumpaankin ryhmään. Osallistujat päättävät itse kurssille ilmoittautuessaan, sopiiko heidän tarpeisiinsa ja kielitaitoihinsa paremmin suomenkielinen vai englanninkielinen kurssi. Osallistujan olisi hyvä osata vähintään suomen tai englannin kielen alkeet, mutta täydellistä kielitaitoa ei osallistumiseen vaadita. Kurssit ovat osallistujille ilmaisia.

Kurssin järjestelyissä on mukana kielillä kuin suomeksi kirjoittavien yhdistys Sivuvalo. Kurssien järjestämistä tulee Taiteen edistämiskeskus.

Ilmoittautuminen ja muut lisätiedot Nuoren Voiman Liiton sivuilla.

 
 
Siirry sivun alkuun