Ohita navigaatio

1.6.2018

Kurkista kartanoon –kesätapahtuma Koneen Säätiön Lauttasaaren kartanossa 8.6.

Kurkista kartanoon -tapahtumassa iloitsemme kesästä sekä vuonna 2016 käynnistyneen kartanon remontin valmistumisesta. Koneen Säätiön muutto kartanoon merkitsee uutta vaihetta vuonna 1837 rakennetun kartanon ja Lauttasaaren vanhimman rakennuksen, vuosilta 1791–93 peräisin olevan Punaisen huvilan, historiassa. Kartanon ja Punaisen huvilan huolellisessa kunnostuksessa on kunnioitettu rakennusten alkuperäistä henkeä niiden nykykäyttöä silmällä pitäen. Kartanon vanha puutarha palautetaan kukoistukseensa, ja sinne tuodaan paljon nykytaidetta.

Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevaan Punaiseen huvilaan avautuu 4. kesäkuuta Kahvila Puhuri. Ruuan ekologisuus on ollut suunnittelussa tärkeä arvo: valikoimassa otetaan huomioon ruuan ympäristövaikutukset ja valikoima vaihtuu satokausittain.

Puhurin erityisantia ovat erilaiset tieteen ja taiteen ohjelmasisällöt, kuten puheohjelma ja näyttelyt. Kahvilan ensimmäinen näyttely on taiteilijat Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Saaren kartanon Siirtolaispuutarha.

Kahvila on avoinna kesäkautena ma–pe klo 10–15.

Järjestämme Kurkista kartanoon -kesätapahtuman Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10) perjantaina 8. kesäkuuta kello 15–21. Tapahtumassa esiintyy Lau Nau ja Kalle Salonen duo ja kartanossa voi kohdata Naapurihmaston performansseja. Lapset voivat osallistua naamiotyöpajaan. Ohjelmassa myös muun muassa Eero Yli-Vakkurin Demokratiakävelyt. 

Lisätiedot ja ohjelma löytyy Koneen Säätiön sivuilta.


 
 
Siirry sivun alkuun