Ohita navigaatio

24.5.2018

Kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille käynnistyi

Ihmisoikeusjärjestö Seta ja kustannusosakeyhtiö Kosmos järjestävät Ole sinä! -kirjoituskilpailun alle 30-vuotiaille sateenkaarinuorille.

Kilpailun järjestäjien mukaan kirjallisuus kaipaa moninaisempia ääniä ja identiteettejä, jotka kyseenalaistavat juurtuneita käsityksiä. Kilpailun teema on ole sinä – mikä on sinun äänesi ja mitä se haluaa kertoa? Aiheen lähestymistapa on vapaa.

- Haluamme kannustaa sateenkaarinuoria ilmaisemaan itseään ja tuomaan esiin omaa ääntään. Kirjallisuudella voi luoda kuvia mahdollisista maailmoista ja tuoda esiin moninaisia kertomuksia ja näkökulmia. Sateenkaarinuorten luoma kirjallisuus voi raivata tilaa jokaiselle kyseenalaistaa normeja ja kasvaa omaksi itsekseen, kommentoi kilpailua suunnittelemassa ollut Setan nuorisotyön koordinaattori Heta Hölttä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Kilpailuun voi osallistua romaani-, novelli- tai runokäsikirjoituksella. Kolme parasta tekstiä palkitaan. Palkintosummat ovat 1000, 300 ja 200 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2018.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 14.5. ja päättyy 30.9.2018. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet: www.kosmoskirjat.fi/olesina.

Lisätiedot ja media: Eliisa Alatalo / tiedottaja, Seta ry
eliisa.alatalo(a)seta.fi
050 572 3259

Heini Salminen / Kosmos
heini.salminen(a)kosmoskirjat.fi
040 702 9165

 
 
Siirry sivun alkuun