Ohita navigaatio

17.1.2019

Keskustelutilaisuus taiteen saavutettavuudesta Turun B-galleria 31.1.2019 klo 18–20

B-galleria järjestää keskustelutilaisuuden torstaina 31.1.2019 klo 18–20, jonka keskeisimpänä teemana on taiteen saavutettavuus taidetilan ja eri yleisöjen näkökulmasta. B-galleriaa ylläpitävä Nykykulttuuriyhdistys Suunnitelma B ry pyrkii jatkuvasti edistämään taiteen saavutettavuutta ja kehittämään tässä mielessä taidetarjontaansa ja taidetilaansa. Vuoden 2019 kesällä järjestettävän Superb!-nykytaidefestivaalin teemana on accessible art, eli taiteen saavutettavuus. Tavoitteena on tämän vuoden festivaalin avoimessa haussa rohkaista taiteilijoita käsittelemään teoksissaan esteettömyyden ja esteellisyyden kysymyksiä. Festivaalin ohjelmistossa esiin taiteen kokemisen mahdollisuuksia esimerkiksi kuvatulkkauksen tai teosten koskemisen ja tunnustelun kautta.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Ennen kesällä tapahtuvaa festivaalia annamme kuitenkin äänen turkulaisille yhdistyksille ja toimijoille, ja luomme B-galleriassa keskustelua ja pohdiskelua siitä, millaisia asioita taiteelta ja taidetilalta toivottaisiin ja odotettaisiin liittyen esteettömyyteen ja saavutettavuuteen.

Keskustelun teemana ovat itse taidetilat, mutta myös erilaiset taideteokset ja taide-elämykset.

Keskustelutilaisuuteen osallistuvat yhdistykset ja toimijat: Avoin ja esteetön kohtaamispaikka HAPPY HOUSE, Turun seudun kehitysvammaisten tuki ry ja Taidekeskus Into ry. Lisäksi B-gallerian edustajana toimii keskustelutilaisuudessa yksi Nykykulttuuriyhdistys B ry:n aktiivijäsen.

Keskustelutilaisuus on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla taiteen saavutettavuudesta taidetilan ja eri yleisöjen näkökulmasta. Taidetilana B-galleria vetää monenlaisia rajoja, joita voidaan hahmottaa kysymällä, ketkä voivat esittää taidettaan näyttelytiloissamme ja millaista taidetta galleriassamme voi esitellä. Haluamme kyseenalaistaa vetämiämme rajoja ja siihen kaipaamme vuorovaikutusta taiteilijoiden ja yleisön välillä. Haluamme nostaa keskustelutilaisuudessa esiin tarkastelun kohteeksi taiteen esittämisen haasteita B-galleriassa, kuten taiteen painottumisen audio-visuaalisuuteen ja galleriatilan esteellisyyden. 

Huomioittehan, että B-galleria on esteellinen tila ja sisäänkäynnissä Aninkaistenkadulta galleriatilaan on pieni portaikko, jossa on neljä porrasaskelta. Keskustelutilaisuus on maksuton tapahtuma, ja myös yleisö saa esittää kysymyksiä ja omia pohdiskeluja aiheesta tilaisuuden aikana. Tarjoamme paikan päällä kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Facebook-tapahtumasta

 
 
Siirry sivun alkuun