Ohita navigaatio

15.6.2018

Kajaanin taidemuseon saavutettavuussuunnitelma on julkistettu

Kajaanin taidemuseo on toteuttanut viime syksyn ja kuluvan kevään aikana saavutettavuussuunnitelman vuosille 2017–2022. Saavutettavuussuunnitelma on tehty, koska museo haluaa panostaa yleisöjen ja ympäröivien yhteisöjen hyvään palvelemiseen.

Suunnitelman ovat tehneet yhteistyössä taidemuseon henkilökunta sekä Kulttuuria kaikille -palvelun asiantuntijat Outi Salonlahti ja Sari Salovaara. Lisäksi työhön osallistui museon saavutettavuuden kehittämisen kannalta keskeisiä sidosryhmätahoja Kajaanista.

”Eihän erilaisten ihmisten huomioon ottaminen ole helppo juttu, hienoa että olette ottaneet ihmisiä mukaan ja kuuntelette!” (sidosryhmätyöpajan osallistuja)

Saavutettavuussuunnitelma sisältää museon näyttelytilojen ja -tarjonnan, asiakaspalvelun sekä strategisen suunnittelun tarkastelua saavutettavuuden ja moninaisuuden näkökulmasta. Suunnitelma käsittelee tiloihin liittyvien huomioiden lisäksi viestinnän toimivuutta sekä tiedon, elämysten ja sisältöjen välittymistä asiakkaalle näyttelyissä ja muussa toiminnassa. Tiloja ja toimintoja tarkastellaan liikkumisen, näkemisen, kuulemisen ja ymmärtämisen kannalta sekä moninaisuutta huomioiden. Saavutettavuussuunnitelmassa määritellään museotyötä koskevia saavutettavuuteen ja moninaisuuteen liittyviä tavoitteita sekä määritellään Kajaanin taidemuseon itselleen asettamat tavoitteet ja niihin liittyvät toimenpiteet.

Suunnitelmasta on tehty kaksi versiota. Julkaistussa versiossa halutaan avata ulospäin, mitä museo on tekemässä ja nostaa esille myös sidosryhmien kannalta keskeisiä teemoja. Julkaistu versio on luettavampi ja tiiviimpi versio saavutettavuussuunnitelmasta. Henkilökunnan käytössä oleva työversio on elävä työkalu: henkilökunta muokkaa ja työstää sitä tilanteiden mukaan. Se sisältää esimerkiksi museon työhön liittyviä käytännön asioita, aikatauluja ja vastuuhenkilöiden valintoja.

Saavutettavuussuunnitelman toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lue lisää Kajaani.fi-sivujen Saavutettavuus-sivuilta, mistä löytyy linkit Saavutettavuussuunnitelmaan sivun alareunasta (Issuu ja doc -muodoissa.

Suora linkki Issuu –julkaisuun.


 
 
Siirry sivun alkuun