Ohita navigaatio

13.8.2018

Joensuun Parafest – vaikuttavaa taidetta 16.-18.8.2018

Joensuun Parafest tarjoaa vammaisille taiteilijoille mahdollisuuden tuoda taiteensa yleisön nähtäväksi ja kuultavaksi. Tarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Nauti kuvataiteesta, teatterista, musiikista, runoista, kirjallisuudesta, seminaareista ja elokuvista.

Joensuun vilkas ja monipuolinen kulttuurikesä jatkuu, kun kahdeksas Joensuun Parafest –tapahtuma järjestetään Joensuun keskustassa 16-18.8.2018. Parafest monipuolistuu ja kasvaa, kun mukana on uusia, aktiiveja. Toimintaa onkin tänä vuonna yhdeksässä paikassa kaupungin keskustassa. Taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä on jälleen eri puolilta Suomea ja myös Pohjois-Karjala on kattavasti mukana.

 

Kansainvälinen, laadukas kuvataidenäyttely avaa Parafest-tarjonnan 2.8. Taidekseskus AHJOssa. Joensuun Taiteilijaseura ry on ollut tuottamassa AHJOn brittitaiteilija Alison Lapperin töitä. Alison Lapper pitää Ahjossa myös valokuvatyöpajan 16 ja 17.8. Lapper pitää tärkeänä, että huomio kiinnittyy olennaiseen eli taiteeseen taiteilijan vammojen sijasta.

 

Parafest-seminaarissa puolestaan käsitellään mielenkiintoisesti ja monipuolisesti digiajan apuvälineitä paremman arjen saavuttamiseksi. Seminaarin esiintyjät, kuten otsahiirellä kirjoittava kirjailija Marja Korhonen, ovat varsinaisia arjen sankareita. Heidän tahdonvoimastaan voittaa vaikeuksia voi kuka hyvänsä ottaa oppia. Marko Vuoriheimo, joka paremmin tunnetaan räppärinä nimellä Signmark, on myös yrittäjä ja auttaa digitalisointiapuvälineiden kehittämisen kautta kaikkia kuulovammaisia.

 

Joensuun Parafest tarjoaa jälleen kattavasti myös teatteria, musiikkia, tanssia ja runoja. Pitkästä aikaa on mukana myös elokuvaesitys. Petroskoilaisen Vladimir Rudakin elokuva ”Ananas” esitetään 16.8. kirjastolla ja 17.8. elokuvateatteri Tapiossa.

 

Lauri Jäniksen ohjaama ”Ilomantsin julkkisten” näytelmäryhmä HURJA JOUKKO kertoo tällä kertaa tarinan ”Pikku Töpön keisarikunta”. Jokaisella Joensuun Parafestilla esiintyneet Hanna Rajapolvi sekä Jukka ja Pate ovat jälleen mukana!

 

Parafest kasvaa ja vahvistuu. Kymmenet erilaiset esiintyjät Pohjois-Karjalasta harjoittelevat tilaisuutta varten koko vuoden luovat omalta osaltaan pohjan toiminnalle. Paikallinen ja alueellinen yhteistyö tuovat koko maakuntaan positiivista näkyvyyttä ja luotsaavat tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Parafest auttaa kohtaamaan erilaisen todellisuuden, joka avaa myös kehittämisen mahdollisuuksia. Parafestin edustamat arvot ja osaaminen parantavat kaikkien elämisen laatua.

 

Ilmaistapahtuma elää osallistumisesta. Riko rajasi ja kokeile – kulttuuri kuuluu kaikille!

 

Parafestin avajaiset torstaina 16.8. tulkataan kuvilla ja viittomilla.

 

Ohjelma ja lisätietoja löytyy Joensuu Parafestin kotisivuilta.

 
 
Siirry sivun alkuun