Ohita navigaatio

22.8.2019

Ehdota Esteetön Suomi -palkinnonsaajaa

Esteetön Suomi -palkinto 2019 haku on nyt käynnissä! Ehdota toimintaa tai kohdetta, joka toteuttaa laajaa näkemystä esteettömyydestä ja/tai saavutettavuudesta sekä noudattaa kaikille soveltuvan suunnittelun periaatteita. Palkinnon tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön ja palvelujen soveltuvuutta kaikille sekä kannustaa tilaajia, suunnittelijoita ja toteuttajia esteettömiin ja saavutettaviin ratkaisuihin.

Esteetön Suomi on kaikille yhdenvertainen!

Invalidiliitto ja Rakennustietosäätiö myöntävät palkinnon toiminnalle tai kohteelle, joka on valtakunnallisesti merkittävällä tavalla edistänyt esteettömyyden ja/tai saavutettavuuden toteutumista. Palkittava voi olla henkilö, ympäristö, reitistö, rakennuskokonaisuus, rakennus, toimintamalli, järjestelmä, palvelu, koulutusohjelma, virkistystoiminta tai näihin liittyvä suunnitelma, jolla on ajankohtaista ja yleistä merkitystä.

Esteetön Suomi -palkinto jaetaan kahden vuoden välein. Vuonna 2017 palkinnon sai Suomen saavutettavin kirkko -radio-ohjelma ja kunniamaininnat jaettiin Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri Ruskis-koulun esteettömälle pihalle sekä Tampereen vammais- ja esteettömyysasiamies Jukka Kaukolalle.

Vuoden 2019 palkintolautakuntaan kuuluvat Markku Hedman Rakennustietosäätiö RTS, Henna Helander Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Taina Hiekkataipale Expomark, Kauko Väisänen Invalidiliiton jäsenistön edustaja ja Johanna Hätönen Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE.

Ilmianna suosikkisi esteettömyyspalkinnon saajaksi

Kilpailu on avoin kaikille! Nyt kannattaa osallistua ja tehdä ehdotus palkinnon saajasta, sillä kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan lippuja Apuväline- ja Habitare-messuille. Ehdotukset toimitetaan 7.9.2019 mennessä tällä lomakkeella. Ehdotuksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen johanna.hatonen[at]invalidiliitto.fi tai postitse osoitteeseen:

Johanna Hätönen
Esteettömyyskeskus ESKE
Invalidiliitto ry
Mannerheimintie 107
00280 Helsinki

Lue lisää Invaliidiliiton verkkosivuilta.

 
 
Siirry sivun alkuun