Ohita navigaatio

28.9.2018

Espoon teatterissa tänä syksynä runsaasti ohjelmistoa tekstitettynä englanniksi ja myös suomeksi

Espoon Kaupunginteatterin ohjelmisto avautuu nyt entistä laajemmin myös kansainväliselle ja englannin kieltä käyttävälle yleisölle. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki esitykset tekstitetään tästä syksystä alkaen englanniksi.

Englanninkieliset tekstitykset lisäävät Espoon teatterin tarjonnan saavutettavuutta myös esimerkiksi englannin kieltä käyttävien kuulovammaisten henkilöiden kannalta. Myös suomenkielistä tekstitystä on tarjolla useammassa esityksessä. 

Espoon Kaupunginteatterin ohjelmisto koostuu omista ja yhteistuotannoista sekä ulkomaisista ja kotimaisista vierailuista. 

Syksyn 2018 vierailut ovat:

Coco Chanel

Kaksi maineikasta nykytanssiryhmää: norjalainen Jo Strømgren Kompani ja hollantilainen Ulrike Quade Company yhdistävät voimansa ja tuovat näyttämölle muodin ikonin elämää kuvaavan teoksen nukketeatterin ja tanssin kiehtovana yhdistelmänä. Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi. 27.-29.9. 

Songs of Lear

Shakespearen kuningasnäytelmä saa uuden, kaikkia aisteja hivelevän muodon puolalaisen Pieśń Kozłan käsittelyssä. Pieśń Kozła on yksi eurooppalaista musiikkiteatteria voimallisesti uudistavista ryhmistä. Esityskieli puola, tekstitys suomeksi ja englanniksi. 26.-27.10.

All the Sex I´ve Ever Had

Esitys on osa Baltic Circle -festivaalin ohjelmistoa. Kanadalainen Mammalian Diving Reflex –ryhmä kokoaa esiintyjäryhmän suomalaisista ikäihmisistä ja tuo näyttämölle heidän rakkaus- ja seksielämänsä mieleenpainuvimmat hetket. Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi. 15.-17.11.

Pursuit of Happiness

Nature Theater of Oklahoma on moninkertaisesti palkittu esitystaiteen uranuurtaja New Yorkista. Pavol Liskan ja Kelly Copperin slovenialaiselle EnKnapGroupille tekemä tanssiteatteriteos on satiiri amerikkalaisesta unelmasta ja onnen tavoittelusta. Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi ja englanniksi. 12.-14.12.

Huojuva talo

Antti Mikkola dramatisoi ja ohjasi Tampereen Teatterille Maria Jotunin klassikon. Sukupuoliroolit toisinpäin kääntävä vahva draama näyttää perheväkivallan kaikessa rajuudessaan. Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi. 12.-15.9.

Merkkipäivä

Lahden kaupunginteatterin ja Teatteri 2.0:n puhutteleva perhedraama käy läpi suomalaista rakennemuutosta ja perustuu Taisto Reimaluodon suvun tarinaan. Ohjaus Taija Helminen. Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi. 28.11.-1.12.

Kauden oma tuotanto on Juha Jokelan uutuus Esitystalous 3 – Radio, joka saa kantaesityksensä Revontulihallissa 19.9.2018. Trilogian päättävä esitys sijoittuu radiotoimitukseen ja kuvaa muutoksen tuulia riemastuttavan terävästi. Englanninkielinen tekstitys esitykseen on saatavilla vuoden 2019 alusta lähtien.

Myös Espoon Kaupunginteatterin nettisivut ovat uudistuneet ja tarjoavat informaatiota, palvelua ja lipunostomahdollisuuden nyt myös englanniksi.

Lisätiedot ja lehdistöliput: Marika Agarth, markkinointi- ja tiedotuspäällikkö marika.agarth@espoonteatteri.fi, 050 5984 331 www.espoonteatteri.fi 

 
 
Siirry sivun alkuun