Ohita navigaatio

13.8.2018

Seminaari 25.9.2018: Espoo taideskene – miten sujuu kulttuurinen monimuotoisuus?

Tervetuloa tiistaina 25.9.2018 klo 14-16 Espoon kaupunginteatterin Revontulihalliin Globe Art Point at Espoo City Theatre -esityssarjan avajaisseminaariin keskustelemaan Espoon taide- ja kulttuurikentän kielellisestä ja kulttuurisesta monimuotoisuudesta.

Suomi muuttuu kovaa vauhtia yhä rikkaammin monimuotoiseksi, ja Espoo on eräs nopeimmin kehittyvistä kaupungeista myös tässä suhteessa. Seminaarissa tuodaan esille tämän muutoksen tuomia vaikutuksia, ja pohditaan taide- ja kulttuurialan roolia kaupungin vetovoiman sekä kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden rakentajana.

Muutoksen eräs käytännön moottoreista on Globe Art Pointin kolmivuotinen, Suomen Kulttuurirahaston rahoittama GAP LAB -hanke, joka käynnistyy yhteistyöllä Espoon kaupunginteatterin kanssa. Revontulihallissa nähdään syys-joulukuussa 2018 kuusi eri esitystä/tapahtumaa, joita yhdistää korkea taiteellinen laatu ja työryhmien kulttuurinen monimuotoisuus. Esityssarjan kuraattorina toimii taiteilija Teemu Mäki.

Espoon taideskene – miten sujuu kulttuurinen monimuotoisuus? -seminaari keskustelee ajankohtaisesta aiheesta, ja luo katsetta myös tuleviin askeliin. Tilaisuus on englanninkielinen, sen järjestävät yhteistyössä Globe Art Point ry ja Espoon kaupunginteatteri.

Ilmoittauduthan tilaisuuteemme 18.9.2018 mennessä: info(a)globeartpoint.fi

Ohjelma

klo 13.30-14 Kahvitarjoilu

klo 14 Tervetuloa

Erik Söderblom, teatterinjohtaja, Espoon kaupunginteatteri, David Kozma, puheenjohtaja, Globe Art Point

klo 14.10

Tanssiesitys (katkelma)Vera Favela-Ortiz: Crossing Latitudes. Ensi-ilta 13.11.2018 Revontulihalissa.

klo 14.30 Taiteilijan puheenvuoro

14.45 Paneelikeskustelu (kokoonpano täydentyy vielä)

Andy Best-Dunkley, kuvanveistäjä, luennoitsija, tutkija, Aalto -yliopisto
David Kozma, teatteriohjaaja, puheenjohtaja, Globe Art Point
Erik Söderblom, teatterinjohtaja, Espoon kaupunginteatteri
Teemu Mäki, taiteilija, kuraattori
Tiina Kasvi, kulttuuripäällikkö, Espoon kulttuuritoimi
Reetta Kalajo, intendentti, Emma – Espoon modernin taiteen museo

klo 15.50 Päätössanat

klo 16 Seminaari päättyy

Globe Art Point on Suomessa asuvien ulkomaalaistaustaisten eri alojen ammattitaiteilijoiden Helsingissä 2016 perustama yhdistys, joka edistää taide- ja kulttuurialan monimuotoisuutta ja eritaustaisten taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden välistä yhteistyötä.

Lisätiedot:

Globe Art Point, toiminnanjohtaja Tomi Purovaara, p. 050 44 2987 531, tomi.purovaara(a)globeartpoint.  Espoon kaupunginteatteri: teatterinjohtaja Erik Söderblom, 0400 7920 016, erik.soderblom(a)espoonteatteri.fi

www.globeartpoint.fi , espoonteatteri.fi

 
 
Siirry sivun alkuun