Ohita navigaatio

4.3.2019

Tietoa pensselin käytöstä - Autismisäätiön taiteilijoiden ryhmänäyttely Samuli Parosen sali, Riihimäen kaupunginkirjasto 2.-28.3.2019

Päättyneenä vuonna Autismisäätiö täytti 20 vuotta. Viiden asiakkaan hankkeesta syntynyt Autismisäätiö on tuona aikana kasvanut valtakunnalliseksi palveluntuottajaksi ja Suomen autismiasian suunnannäyttäjäksi.  Viime vuosien aikana Autismisäätiön taidetoimintaa on kehitetty yhä kunnianhimoisempaan ja ammatillisempaan suuntaan. Näyttelytoiminta on jatkuvaa koko ajan laajenevilla areenoilla Suomessa ja kansainvälisesti. Taiteilijoiden kehitystä tuetaan kohti ammatillisempaa taiteilijaidentiteettiä, kuten Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluissa toimivassa Sininen Sirkus -taiteilijakollektiivissa. Tiivis yhteistyö toisten erityistaidetoimijoiden, kuten Kettuki ry:n kanssa luo vankan pohjan erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden esiinnousulle. Vuonna 2018 Autismisäätiön taidetoiminnassa työskentelevien taiteilijat osallistuivat mm. European Outsider Art konferenssiin Englannissa, Mäntän kuvataideviikoille ja tällä hetkellä maailmaa kiertävään Inside Outside Finland virtuaaliteokseen. 

Riina Noro kertoo omasta työskentelystään: 

Minulle taiteen tekemisessä on tärkeätä tuoda esille kiinnostuskohteitani tai niistä koostuvia juttuja. Täällä taidepajalla saan pohtia eri asioita. Sama kuin kirjoittamisessakin monet jutut kulkee käsi kädessä omalla tavallaan sosiologiaan ja hyödynnän taiteessani sen mitä matkoilla olen nähnyt eri paikoista. Myös kaikki vaikuttavammat kulttuurihistorialliset kohteet, kuten seitsemän kirkkoa ennen lounasta Roomassa tai kuten Cordoban linnoitukset ja muut merkittävät nähtävyydet. Taide antaa minulle rentoutumista ja väriä elämään myös onnistumista ja sopivasti haastetta, luomiskertomuksia.  

Kuulun Autismisäätiöllä taiteilijaryhmään Siniseen sirkukseen. Taide on tuonut minulle myös tärkeitä työtehtäviä, kuten kokemusaseosaamista. Olen kouluttautunut kokemusosaajaksi omasta taiteilijan näkökulmasta. Olen osallistunut myös erilaisiin paneelikeskusteluihin ja verkostoseminaareihin. Myös virtuaaligalleriaan olen osallistunut ja kansainvälisiin hommiin kuten Englannissa erityistaiteen seminaariin. 

 
 
Siirry sivun alkuun