Ohita navigaatio

2.7.2021

Kulttuuria kaikille -palvelulla on uusi työntekijä

Kuvassa nainen (Arlene Tucker) keskellä peltomaisemaa. Naisella on tumma pitkä tukka, punainen collegepaita ja tummat housut. Nainen nojaa eteenpäin, kädet polvillaan ja hymyilee katsojalle.
Arlene Tucker

Arlene Tucker on valittu moninaisuuskouluttajaksi Moninaisuusagentti 2.0 -kurssille. Arlene Tucker työskentelee Kulttuuria kaikille -palvelussa osa-aikaisesti ajalla 17.8.2021 - 16.2.2022.

Arlene Tuckerin sosiaalisesti sitoutunut työ hyödyntää käännöstutkimusta, semiootiikkaa ja feminismiä. ”Taiteilijana, kouluttajana ja moninaisuusagenttina toteutan taidetta installaation ja dialogisten käytäntöjen kautta. Työni, jota teen aina yhteisöllisesti, antaa meille mahdollisuuden jakaa näkökulmia identiteettiin ja kuulumiseen eri välineiden ja lähestymistapojen kautta, kuten muistot, hiukset ja kirjeen kirjoittaminen. Työni (esim. Knots, Story Data, Translation is Dialogue) tuo ihmiset ympäri maailmaa prosessipohjaisen taiteellisen käytännön kautta ja tuo kaikki äänet kuuluviin." Hänellä on elokuva-, video- ja maalaustaiteiden kandidaatin tutkinto (Savannah College of Art and Design) ja maisterin tutkinto semiotiikasta (Tarton yliopisto) ja opettajan todistus Helsingin yliopistosta. Tucker on toiminut Suomessa vuodesta 2011.

Hakuaika Moninaisuusagentti 2.0 -kurssille avautuu syyskuun alussa. Moninaisuusagentit käsittelevät monia haastavia ja ratkaisevia asioita, joita yhteiskunta ja yksilöt kohtaavat, kuten rakenteellinen rasismi tai yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta koskevia puutteita. Moninaisuusagentit ovat muutoksentekijöitä, jotka tarjoavat tapoja pohtia, löytää työkaluja ja toteuttaa miten voimme työskennellä oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Lisätietoja ohjelmasta ja hakuprosessista ilmoitetaan elokuun lopussa.

Hanke pilotoi myös matalan kynnyksen moninaisuusverkkoklinikoita tarkoituksena tukea taide- ja kulttuuritoimijoita moninaisuuden huomioimisessa, inkluusiossa ja antirasismityössä. Lisätietoja klinikoista syksyn aikana.

Hanketta koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu ja se toteutetaan yhteistyössä Globe Art Pointin kanssa.


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin