Ohita navigaatio

11.2.2020

Viittomakielen päivää vietetään 12.2. ympäri Suomea

Viittomakielen päivää vietetään keskiviikkona. Kuurojen Liitto on listannut verkkosivuilleen viittomakielen päivän tapahtumia. Tapahtumia on ainakin Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Lisäksi viittomakielen päivän juhlaseminaaria voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Viittomakielen päivän tapahtumat Kuurojen Liiton sivuilla.

Viito rakkautta -kampanja

Viittomakielen päivän sekä ystävänpäivän 14.2. kunniaksi Kuurojen Liitto järjestää edellisvuosien tapaan Viito rakkautta -kuvakampanjan, jossa osallistujat voivat jakaa itsestään kuvia viittomassa myönteisiä viittomia. Kampanjan viittomat ovat: #viito, #rakkaus, #iloveyou, #ystävä ja #peace. Nappaa itsestäsi kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Jaa kuva Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Käytä päivityksessä kampanjatunnuksia: #viitorakkautta #viittomakielenpäivä #ystävänpäivä. Haasta myös kaverisi mukaan! Lisätietoja Kuurojen Liiton sivuilla.

Mikä viittomakielen päivä?

Viittomakielen päivä on tarkoitettu kansallisten viittomakieltemme, suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen, juhlapäiväksi. Viittomakielen päivää vietetään aina 12.2., joka kuurojenopetuksen isän C. O. Malmin (1826–1863) syntymäpäivä. Päivää juhlitaan nyt 11. kertaa.

 
Siirry sivun alkuun