Ohita navigaatio

22.11.2019

Opi pistenuotteja -oppimateriaali julkaistu

Opi pistenuotteja -sivusto on ensimmäinen suomalaisten tekijöiden laatima pistenuottien oppimateriaali. Sivusto tarjoaa laajasti tietoa pistenuottien käytöstä ja nuotinlukuun tarvittavasta musiikin teoriasta.

Maksuton materiaali

Mukana on runsaasti tehtäviä ja äänitteitä, joiden avulla näkövammainen musiikinharrastaja voi opiskella pistenuotteja itsenäisesti tai opettajan johdolla. Maksuton materiaali on tarkoitettu kaiken tasoisille muusikoille harrastajista ammattiin tähtääviin opiskelijoihin. Musiikin opiskelija tarvitsee oppimateriaalin lukemiseen tietokoneen ja pistekirjoitusnäytön. Näkevät opettajat voivat käyttää materiaalia helposti, sillä pistenuotit on toteutettu myös visuaalisesti luettavassa muodossa
 
Oppimateriaalin on Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella toteuttanut Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n työryhmä: musiikkipedagogi (AMK) Joose Ojala, musiikin maisteri ja lauluvalmentaja Riikka Hänninen sekä ohjelmistosuunnittelija Ronja Pahaoja. Työryhmän kaikki jäsenet ovat näkövammaisia muusikoita ja pistenuottien käyttäjiä.
 
www.opipistenuotteja.fi

Opinnäytetyö materiaalin tuottamisesta

Lisäksi Joose Ojala on avannut oppimateriaalin tekoprosessia opinnäytetyössään:
Ojala, Joose (2018). Pähkinänkuori avautuu: pistenuottien sähköisen oppimateriaalin valmistaminen. (Theseus)

 
Siirry sivun alkuun