Ohita navigaatio

10.4.2018

Alkuperäiskansojen kulttuuriperintö ja representointi museoissa -seminaari Jyväskylässä 19.–20.4, ilmoittaudu viim. 12.4.

Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoiden järjestämä vuotuinen museologian seminaari pidetään tänä vuonna 22. kerran, 19.-20.4.2018 Jyväskylässä, Seminaarimäellä Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Seminaari toteutetaan yhteistyössä ICOM:n Suomen komitean sekä Museoalan ammattiliiton kanssa. Tämänvuotisen seminaarin teemana on alkuperäiskansojen kulttuuriperintö ja sen esittäminen sekä käyttö museoissa.


Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua alkuperäiskansojen kulttuuriperinnön ympärille kietoutuvista teemoista ja problematiikasta. Samalla seminaari tarjoaa mahdollisuuden luoda kontaktiverkostoja museoalalla työskentelevien sekä museologian opiskelijoiden kesken. Tänä vuonna seminaarin puheenvuorot liittyvät muun muassa alkuperäiskulttuurien tiedontuotannon tukemiseen ja kulttuuriperinnön tallentamiseen, esineistön karttumisen ja näytteillepanon historiaan, saamelaisten ja museon suhteeseen, saamelaiskokoelmien palauttamiseen sekä saamelaistarinoiden pelillistämiseen.

Seminaariin ja iltajuhlaan voi ilmoittautua aina torstaihin 12.4.2018 saakka tämän linkin kautta.

Ohjelma

Seminaarin päiväkohtainen ohjelma linkin takana. 

Seuraa seminaaria myös verkossa ja somessa:
Seminaarin verkkosivut: Museologian seminaari 2018
Facebook-sivu: Museologian seminaari 2018
Facebook-tapahtuma: Museologian seminaari 2018
Instagram: @museologian seminaari 2018

Seminaarin työryhmä: tiedotus.seminaari(a)gmail.com


 
 
Siirry sivun alkuun