Ohita navigaatio

10.4.2018

Autismisäätiö 20 vuotta ryhmänäyttely Galleria Art Kaarisillassa 11.–22.4. ja Kohtaamispaikka Keppulissa 4.–27.4.

Autismisäätiö täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Huhtikuussa vietetään autismitietoisuuden kuukautta, jota Autismisäätiö kutsuu Keppulikuuksi. Ryhmänäyttely Autismisäätiö 20 vuotta on esillä huhtikuussa kahdella eri kokoonpanolla Kohtaamispaikka Keppulissa Käpylässä ja galleria Art Kaarisillassa Sanomatalossa.

Näyttelyissä voit tutustua niin Autismisäätiön pidemmän linjan konkareiden kuin myös uudempien taiteentekijöiden tuotantoon. Seuraavina seikkailuina edessä ovat taiteilijaryhmä Sinisen Sirkuksen matka asiantuntijoiksi European Outsider Art konferenssiin Englannin Chichesterissa sekä Hanna Keynäksen osallistuminen tasavertaisena taiteilijana koko nykytaiteen kentän terävintä kärkeä esitteleville Mäntän kuvataideviikoille.

Autismisäätiö 20 vuotta -ryhmänäyttelyn kaksi kokoonpanoa:

Galleria Art Kaarisilta 11.–22.4.2018
Sanomatalo, Helsinki
Ti-pe klo 11-18, la-su klo 12-16,
040 5103 813, art(a)kaarisilta.fi, www.artkaarisilta.fi

Kohtaamispaikka Keppuli 4.–27.4.2018
Käpyläntie 11, Helsinki
Ma, ti, to 10-14, ke 10-17

Viiden asiakkaan hankkeesta syntynyt Autismisäätiö on kasvanut 20 vuoden aikana valtakunnalliseksi palveluntuottajaksi ja Suomen autismiasian suunnannäyttäjäksi. Autismisäätiön perustajien Raija ja Pentti Keynäksen tyttärelle Hannalle taide on aina ollut tärkeä ilmaisukeino, joten tuettu taiteen tekeminen on aina ollut luonteva osa Autismisäätiön palvelutarjontaa.

Viime vuosien aikana Autismisäätiön taidetoimintaa on kehitetty yhä kunnianhimoisempaan ja ammatillisempaan suuntaan. Näyttelytoiminta on jatkuvaa sekä omassa galleriassa Kohtaamispaikka Keppulissa että koko ajan laajenevilla areenoilla Suomessa ja kansainvälisesti. Taiteilijoiden kehitystä tuetaan kohti ammatillisempaa taiteilijaidentiteettiä, kuten Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluissa toimivassa Sininen Sirkus -taiteilijakollektiivissa. Tiivis yhteistyö toisten erityistaidetoimijoiden, kuten Kaarisilta ry:n ja Kettukin kanssa luo vankan pohjan erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden esiinnousulle.

Tiedustelut:

Petteri Vehmanen, valmentaja, Autismisäätiö, 050 4078 915, petteri.vehmanen(a)autismisaatio.fi


 
 
Siirry sivun alkuun