Ohita navigaatio

20.2.2018

Kehitysvammaisten sirkus- ja teatteriryhmä aloittaa

Sirkus Magenta etsii kehitysvammaisia aikuisia mukaan sirkus- ja teatteriryhmään, joka kokoontuu keväällä 2018. Ryhmä on osallistujille maksuton. Tervetuloa mukaan hauskaan taidetoimintaan!

Sirkus Magentan logo, jossa kolme soikeaa violetti-pinkkiä palluraa ja teksti Sirkus magenta. 

Mitä teemme:

Ryhmä kokoontuu 23.3.–1.6. perjantaisin klo 13–15.30 Kinaporin palvelukeskuksessa Sörnäisissä. Tunneilla harjoitellaan eri sirkuslajeja, luovaa ilmaisua ja soveltavaa teatteria. 

Harjoituskauden jälkeen pidämme viiden päivän esitysleirin Cirko-keskuksessa Suvilahdessa. Esitysleirin päivät ovat ma 4.6., ti 5.6., to 7.6., ma 11.6.  ja ti 12.6. klo 15.30–18.

Kenraaliharjoitus pidetään to 14.6. klo 12.30–15. Lopuksi järjestämme pe 15.6. ja la 16.6. kaksi esitystä Opistotalolla Kalliossa. Esitykset ovat yleisölle avoimia. Osallistujat tekevät esityksen itse yhdessä ohjaajien kanssa. 

Projektista koostetaan videomateriaalia, jota käytämme toiminnan mainostamiseen muun muassa Sirkus Magentan nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. Tavoitteena on levittää tietoisuutta saavutettavasta taidetoiminnasta ja kehitysvammaisten tekemästä esittävästä taiteesta.

Kenelle:

Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Osallistujien tulee olla yli 18-vuotiaita. Kokemusta sirkuksesta tai teatterista ei tarvita. Toiminta sopii myös liikuntarajoitteisille ja avustajat ovat tervetulleita mukaan. Löydämme kaikille sopivan tavan osallistua. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Ainoa edellytys on sitoutuminen toimintaan koko kauden ajaksi. 

Ohjaajat: 

Ohjaajina toimivat Sirkus Magentan tirehtööri, sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Riikka Herva. Molemmilla ohjaajilla on paljon kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä.

Ilmoittaudu 2.3. mennessä:

Kiinnostuitko tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi tulla mukaan? Ilmoittaudu sähköpostitse mahdollisimman pian, viimeistään perjantaina 2.3.2018 osoitteeseen: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi. Mukaan valituille ilmoitamme perjantaihin 9.3. mennessä. HUOM! Valittujen tulee sitoutua toimintaan koko kauden ajaksi.

Kerro sähköpostissa lyhyesti seuraavat asiat:

Nimi, ikä ja yhteystiedot

Miksi haluat mukaan? 

Onko sinulla kokemusta teatterista tai sirkuksesta? Entä muista taiteista, esiintymisestä tai liikunnasta?

Millaista tukea tai apua tarvitset tekemisessä? Onko sinulla avustajaa?

Käytätkö apuvälineitä? Mitä? 

Projektin mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneina ovat Sirkus Magenta ry, Kehitysvammatuki 57 ry, Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja Helsingin kaupunki. 

Sirkus Magentan verkkosivut

Sirkus Magentan facebook-sivut

Sirkus Magentan Instagram-sivut 

Ryhmäkuva ihmisistä, jotka ovat ryhmittyneet lavalle korkeaan muodostelmaan. Tunneteatteri-ryhmässä harjoiteltiin myös sirkusta keväällä 2017. Kuva: Kehitysvammatuki 57.

 
 
Siirry sivun alkuun