Ohita navigaatio

5.2.2018

Mediataitoviikon 5.–11.2.2018 teemana kulttuurinen moninaisuus

Valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään 5.–11.2.2018.  Mediataitoviikolla 2018 esitetään kaksi kotimaista mediataideteosta teemalla Kulttuurinen moninaisuus. 

Mitä käsite kulttuurinen moninaisuus laajuudessaan tarkoittaa? Voiko kulttuurista moninaisuutta määrittää muutenkin kuin etnisen moninaisuuden kautta? Oppimateriaali lähestyy teemaa yksilön identiteetin ja median sekä julkisen keskustelun näkökulmasta. Teokset on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaille ja ne ovat vapaasti esitettävissä Mediataitoviikon ajan.

Mediataitoviikolla esitetään oppimateriaalin teossarjasta kaksi teosta:

Aurora Reinhard: Poikatyttö (2002) – kesto 11:56

Johanne Lecklin: Kieli on avain kaikkeen (2012) – kesto 13:06

Mediataitoviikon oppimateriaali on suunnattu yläkouluikäisille sekä toiselle asteelle. Opettajan tulee katsoa teokset ennen niiden esittämistä. Teosten esittäminen on sallittua ainoastaan opetuskäytössä.

Mediataidekasvattaa.fi -palvelussa syksyllä 2018 ilmestyvä oppimateriaali käsittelee kulttuurista moninaisuutta. Oppimateriaalin videotaideteokset toimivat innostajina ja keskustelunherättäjinä. Ne nostavat esiin kulttuuriseen moninaisuuteen liittyviä keskeisiä kysymyksiä, kannustavat omien ajatusten ja kokemusten jakamiseen ja omaan taiteelliseen ilmaisuun. Kohtaamme kulttuuritaustaan liittyvää jaottelua päivittäin mediassa ja arjessamme. Monikulttuurinen maailma vaatii moniulotteista ymmärrystä ja historian tuntemusta vastakkainasettelun sijaan. 

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Lue lisää Mediataitoviikosta 2018 täällä.

 
 
Siirry sivun alkuun