Ohita navigaatio

5.1.2018

Työtilaisuus kuvataiteilijalle: Kulttuurinen mediamatka halki Suomen

Teksti: Kulttuurinen mediamatka halki Suomen

[in English]

Kulttuurinen mediamatka halki Suomen –hanke etsii kolmea kuva/ääni/käsitetaiteilijaa tai työparia, jotka voivat suunnitella ja toteuttaa teoksia yhteistyössä lasten/ nuorten kanssa. Hankkeen pyrkimys on tarjota työmahdollisuuksia erityisesti uussuomalaisille taiteilijoille.

Teosten toivotaan jollain tavoin heijastavan kirjaston materiaalia. Näitä voivat olla kirjojen sisällöt, kansikuvat, pelit, elokuvat tai musiikki. Aihepiiriksi rajataan kuitenkin suomalainen ja suomenruotsalainen materiaali. Työskentelyssä pyritään kansallisten teosten ja ilmiöiden uusiin tulkintoihin. Teokset voivat olla kolmiulotteisia teoksia, tilataidetta tai äänitaidetta. Teoksista kootaan näyttely kirjastotilaan, tai teos jää pysyvästi osaksi tilaa.

Teoksia toteutetaan seuraavissa kirjastoissa Varsinais-Suomessa: Mynämäki, Raisio, Turun Runosmäki. Raision kirjaston teos tulee suureen ikkunaan, ja mahdollisesti seinäpinnalle. Runosmäessä teos voi olla lastenosaston seinällä, tai muu teos. Mynämäessä tehdään suomen kieltä pohtiva teos kirjastotilaan tai nuorten tilaan.   

Palkkio: 2295 euroa. Palkkioon sisältyvät kaikki kulut, eli palkanmaksun sosiaalikulut, tai jos taiteilija laskuttaa yrittäjänä, on mahdollisen alv:n, työeläkemaksujen yms. sisällyttävä tuohon hintaan. Ei erillistä matkakorvausta.

Aikataulu: Yhteydenotot pian, viimeistään 15.1. Kerro lyhyesti toiminnastasi taiteilijana. Kokemus työskentelystä lasten ja nuorten kanssa on suotavaa. 

Teosten suunnittelu ja toteutus helmikuun 2018 aikana.

Mediakasvatus: Hankkeeseen kuuluu mediakasvatus, jonka toteuttaminen on hankkeen koordinaattorin vastuulla. Hankkeen aikana työprosessia dokumentoidaan, lapset tai nuoret voivat hankkeen blogissa julkaista juttuja tekemisestään.

Materiaaleihin on varattu määräraha on pieni, mikä tarkoittaa, että mahdollisuuksien mukaan käytetään kierrätys-ym. halpoja materiaaleja. 

Yhteydenotot: projektikoordinaattori Leena Pylkkö, Turun pääkirjasto, leena.pylkko (at) turku.fi

Kielitaito: Jonkin verran suomen kielen taitoa olisi hyvä olla, koska työskentelet yhdessä lasten ja / tai nuorten kanssa. Koordinaattori tukee tekemistä, muttei voi jatkuvasti toimia tulkkina. 

Job opportunity for visual artist: “Cultural Media Trip Through Finland” 


 
Siirry sivun alkuun