Ohita navigaatio

15.12.2017

Pohjoismainen kulttuuripiste: Kulttuuri- ja taideohjelma satsaa normitietoisuuteen, saavutettavuuteen sekä kulttuuri-ilmaisun monipuolisuuteen

Kulttuuri- ja Taideohjelma tukee pohjoismaista yhteistyötä kulttuurin ja taiteen aloilla. Mutta ketkä osallistuvat, kuinka määrittelemme pohjoismaisuuden ja kenen taide sekä kulttuuri saavat tilaa?

Pohjoismaat eivät ole yksikulttuurinen alue. Enemminkin se on alue, jossa erilaisuudet ovat jokapäiväisiä, jossa tietoa ja kokemuksia vaihdetaan, niin kuin tuleekin, kaikkien rajojen yli. Erilaisuutemme ovat voimavara, kestävän kehityksen sekä avointen ja tasa-arvoisten Pohjoismaiden kulmakivi. Useampien, itseasiassa kaikkien, tulisi tuntea itsensä tervetulleeksi vaikuttamaan ja ottamaan osaa kulttuuriin ja taiteeseen Pohjoismaissa.
Vuonna 2018 Taide- ja kulttuuriohjelma satsaa suuremman kohderyhmän saavuttamiseen ja toivoo voivansa inspiroida hakemuksiin joissa keskeisinä ovat normikriittisyys, saavutettavuuden sekä kulttuuri-ilmaisun monipuolisuuden lisääminen. Osa vuoden 2018 ensimmäisen hakukierroksen tuista on varattu näille projekteille, mutta toivomme saavamme hakemuksia teemoilla tulevaisuudessakin.
Seuraava, ja vuoden 2018 ensimmäinen, hakukierros on avoinna 5.2 – 6.3.2018 välisenä aikana. Lisää ohjelman kriteereistä voit lukea täällä.
 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin