Ohita navigaatio

14.11.2017

Kaarisilta Biennale palkittiin Kettukin Vuoden taideteko -palkinnolla

Kettukin Vuoden 2017 Taideteko-palkinto ojennettiin Kaarisilta ry:lle valtakunnallisesti merkittävän ja laajasti erityistaidetoimintaa esittelevän Kaarisilta Biennale-näyttelytoiminnan käynnistämisestä ja toteuttamisesta Suomessa. Taideteko-palkinto myönnetään vuosittain erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta ja kulttuuria vahvasti edistäneelle taholle.

Kaarisilta Biennale on kaikille erityistä tukea tarvitseville taiteentekijöille avoin jurytetty näyttely. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda laajasti esille erityistaidetta. Kaarisilta Biennale on toteutettu kolme kertaa kesänäyttelynä Erstan Kartanossa Villähteellä sekä Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Vuoden taideteko palkinto jaettiin tänä vuonna 12. kerran. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta ja kulttuuria edistäneille henkilöille tai tahoille.

”Vuoden taideteko-palkinto on hieno tunnustus meille ja merkki siitä, että tällainen laadukas näyttelytapahtuma on merkityksellinen ja tarpeellinen. Biennale kokoaa yhteen taiteilijoita ja heidän verkostojaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Haluamme kehittää jatkossakin Biennalea, tuoda näkyvyyttä erityistaiteelle ja edistää sekä tasa-arvoistaa erityistaiteen ja -taiteilijoiden asemaa. Lämmin kiitos saamastamme palkinnosta!” Iloitsee Kaarisilta Biennalen työryhmä Outi Kirves, Johanna Immeli sekä Kaarisillan toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

Taideteko-palkinnon myöntää vuonna 2002 perustettu Kettuki ry, joka toimii erityistaidetoiminnan kentän edunvalvojana ja alan valtakunnallisena asiantuntijaverkostona. Kettuki edustaa kaikkia erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa. Osallisuus taiteessa ja kulttuurissa on jokaisen oikeus. Kettukin päämääränä on yhdenvertainen taide.

Lue lisää täältä.

Lisätiedot: 
Päivi Lilja, toiminnanjohtaja, Kettuki, 044 0405 107, paivi.lilja(a)kettuki.fi
Marianne Heikkilä, toiminnanjohtaja, Kaarisilta, 0447744025, marianne.heikkila(a)kaarisilta.fi

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin