Ohita navigaatio

31.10.2017

DiDa – Disability Day Art & Action yleisötapahtuma kansainvälisenä vammaisten päivänä Helsingissä 3.12.

Kansainvälisen vammaisten päivän verkostotapahtuma DiDassa vammaisten tekijöiden taidetta ja esityksiä! 

Aika: kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2017 klo 12–17.
Paikka: Ruohis Tapahtumatila,Kauppakeskus Ruoholahti, 2. krs, Itämerenkatu 21, 00180 Helsinki.

Toista kertaa järjestettävä tapahtuma nostaa esiin vammaisia luovien alojen tekijöitä ja tuo vammaiskulttuurin kaikkien saataville.

Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Vapaa pääsy!

Ohjelma ja saavutettavuus:

Koko ohjelma julkaistaan aikatauluineen DiDan verkkosivuilla täällä pian. Löydät sieltä myös tapahtumien saavutettavuustiedot.

Taiteiden edistämiskeskuksen terveiset tapahtumaan tuo sen johtaja Minna Sirnö. Tilaisuudessa jaetaan myös 5000 euron Vimma-taidepalkinto.

Mahdollisimman saavutettavaksi tehdyn tapahtuman esiintyjiä ovat esimerkiksi viittomakielinen stand up -koomikko Gavin Lilley, svengaavalla pop- ja rock-musiikilla viihdyttävä ResonaariDuo, kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihanat sekä jousimusiikkia soittava Vakuuttikvartetti. Elvido ja Mc Koo tuovat räpillään katutaidetta tapahtumaan. Aspa-säätiön nuorten tekemässä Lokerointinäytelmässä käsitellään vammaisten nuorten yhteiskunnassa kohtaamia ahdistavia ja välillä huvittaviakin luokitteluja.

Tarjolla on myös liikkuvaa kuvaa. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen lyhytelokuva Illusionist’s Visions kertoo näkövammaisen Ronjan haaveesta tulla viittomakielen tulkiksi. Luvassa myös esittely ja lisävideomateriaalia Salainen metsäni -dokumentista, joka kertoo autismin kirjolla olevasta Laurista. Abilis-säätiön 20-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyssä voit tutustua säätiön rahoittamiin projekteihin, jotka tukevat kehitysmaiden vammaisten ihmisten itsenäisen elämän edellytyksiä. Näyttelyyn järjestetään myös kuvailutulkattuja kierroksia.

Oheisohjelmaa 27.11.–3.12.

Jo ennen vammaisten päivän tapahtumaa on 27.11.–3.12. tarjolla yhteistyökumppaneiden oheisohjelmaa.

·   DuvTeaternin ruotsinkielisessä Min historia -seminaarissa  jäljitetään kehitysvammaisten historiaa suomalaisen taiteen kentällä.

·   Esteettömiä opastuksia Ateneumissa, Kiasmassa ja Helsingin kaupunginmuseossa.

·   Viittomakielelle tulkattuja esityksiä Kansallisteatterissa.

DiDan pääjärjestäjät: Tukilinja, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Kynnys ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Tule mukaan tekemään kansainvälisestä vammaisten päivästä näkyvä ja kuuluva tapahtuma Helsinkiin!

Lisätietoa ja kuvia median käyttöön: tuottaja Oona Simolin, info(a)disabilityday.fi, puh. 044 2909 651.

DiDa verkossa: www.disabilityday.fi.

DiDa Facebookissa linkin takana. 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin