Ohita navigaatio

11.10.2017

Yhdenvertaisuusvaltuuteltulta Positiivisen erityiskohtelun opas

Mitä on positiivinen erityiskohtelu? Miksei se ole syrjintää? Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto on tehnyt oppaan, joka sopii työvälineeksi erityisesti kaikille, jotka edistävät yhdenvertaisuutta omassa työyhteisössä, oppilaitoksessa, kunnan tai valtion viranomaisena.

Esitteen tarkoitus on avata tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistämistä sekä positiivisen erityiskohtelun käsitettä. Esite sopii työvälineeksi henkilöille, jotka edistävät yhdenvertaisuutta omassa työyhteisössään, oppilaitoksessa, kunnan tai valtion viranomaisena. Suomen lainsäädäntö mahdollistaa tietyin edellytyksin erilaisen kohtelun henkilöön liittyvän syyn kuten iän, alkuperän tai vammaisuuden perusteella.

Esite tarkastelee positiivista erityiskohtelua sekä lainsäädännön että arjen näkökulmista. Miksi positiivista erityiskohtelua tarvitaan vai tarvitaanko sitä? Milloin ja miten sitä voi hyödyntää? Entä voidaanko yksilöidä tilanteita, joissa positiivisen erityiskohtelun käyttö on suositeltavaa tai jopa pakollista? Esitettä voidaan hyödyntää myös koulutusaineistona.

Positiivisen erityiskohtelun opas kokonaisuudessaan täällä.  

Positiivisen erityiskohtelun opas ruotsiksi (Guide till positiv särbehandling) ladattavissa täällä.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin