Ohita navigaatio

26.9.2017

Armas-festivaali juhlistaa ikääntymistä 1.–15.10.2017

Kaksiviikkoinen ARMAS-festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 1.-15.10.2017 Vanhusten viikon yhteydessä. Tavoitteena on tehdä festivaalista jokavuotinen. ARMAS on sateenvarjo-organisaatio, joka yhdistää ennakkoluulottomasti taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. 

ARMAS on Suomessa ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus, joka nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. ARMAS on ainutlaatuinen myös lukuina: yli 120 tapahtumaa kahden viikon aikana, mukana 16 kuntaa, 20 taidealan toimijaa, 16 vanhusalan järjestöä sekä kaksi tutkimusta tekevää tahoa.

ARMAKSEN missioita ovat:

-   Senior power – ikääntyneiden ääni esiin

-   Seinät nurin – oman näköinen vanhuus, ei rajoja olemiseen tai tekemiseen

-   Iloa arkeen – iloinen ja energinen festivaali

Poimintoja ohjelmistosta:

-   60+ Instagram -kävely. Valokuvataiteen museo järjestämällä Istagram-kävelyllä kuvataan ja jaetaan kuvia käyttäen Instagram-sovellusta. Ennakko-osaamista ei vaadita. Kierros on maksuton.

-   Beer and The Beatles. Kinaporin palvelukeskuksessa tehdään sukellus brittikulttuuriin musiikin ja oluiden kautta. Juuri ilmestyneen ”Yeah! Yeah! Tässä tulemme” -kirjan toinen kirjoittaja, toimittaja Mikko Vienonen kertoo, millaiseen Suomeen Beatles-ilmiö 60-luvulla rantautui- Toimittajat Arto Nyberg ja Kari Ylänne maistattavat osallistujilla erilaisia oluita ja keskustelevat olutkulttuurista.

-   Siffin senioriklubi – gogo taiteen äärelle! Opastetulla kierroksella tutustutaan Paul ja Fanny Sinebrychoffin taidekokoelmiin Sinebrychoffin taidemuseossa ja sen jälkeen työskennellään museon työpajassa.

-   Kohti itsenäistä vanhuutta -seminaari Tampereella. Mitä oikein tapahtui kun taide kävi kylässä? Miten käy taiteen saavutettavuuden maakuntauudistuksessa? Pääseekö taide kylään jatkossakin? Kuka maksaa? Keskustelua taiteesta, kohtaamisista ja yhteistyöstä

-   Runoratsun selkään -pajakiertue. Kiertue kutsuu kymmenen jyväskyläläisen päiväkeskuksen asiakkaat sanataiteen äärelle. Runoiluun kannustavien Runoratsu-korttien avulla herätellään luovuutta, tullaan tutummiksi sekä iloitaan omista ja toisten tarinoista. Leikkimielinen, pelillinen toiminta soveltuu myös muistisairaille.

-   Lauletaan yhdessä 100 vuotta! Vanhustenviikon yhteislaulutilaisuus Hyvinvointikeskus Onnin Onninkodeissa. Laulattamassa Limonaatia ry.n muusikot. Tapahtuma on maksuton.

-   Ja paljon, paljon muuta!

ARMAS on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 virallista ohjelmaa.  Festivaalin suojelija on tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio, ja sen logon on suunnitellut suomalaisen graafisen suunnittelun ”Grand Old Man” Erik Bruun

Lue lisää ARMAS-festivaalista täällä

Yhteydet: Raisa Karttunen, tuottaja, Lasipalatsin Mediakeskus Oy, raisa.karttunen(a)lasipalatsi.fi, puh: +358503717818

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin