Ohita navigaatio

14.9.2017

NOMADS - Interkulttuurinen esittävän taiteen festivaali 19.9.–23.9. Stoassa Helsingissä

NOMADS on 19-23.9.2017 Stoassa järjestettävä interkulttuurinen esittävän taiteen festivaali, joka juhlii kulttuurista moninaisuutta tuoden näyttämölle rohkeita ja kantaaottavia esityksiä. 

NOMADS festareilla eri taiteenlajit ja erilaiset kulttuurit kohtaavat toisensa kokeellisesti ja rajoja ylittävästi. Tällä tapahtuma-alustalla osoitamme, että näyttämö kuuluu kaikille taiteellisesta, sosiaalisesta, etnisestä tai muusta taustasta huolimatta.

Ohjelma:

Festivaalin avaa 19.9. tänä vuonna Suomalais-palestiinalainen S-H-A kollektiivi, jonka esitystä varten avataan myös livestreamaus Helsingistä Al’Arroubin pakolaiskylään. SHRA-ERÄMAA esitys käsittelee kokemuksia kulttuurien ja yhteisöjen erilaisuudesta ja ihmisten samanlaisuudesta. Esitys puhuu sorrosta, pelosta, kaipuusta, ennakkoluuloista, yhteentörmäyksistä, vihasta, luottamuksesta ja sen puutteesta, turvasta - arkisista asioista.

Teatterisalissa nähdään 21.9, paljon puhutun irakilaisen Bakr Hassenin ensi-ilta Waiting… joka kertoo ihmisen henkisistä ja fyysisistä ristiriidoista. Hänen suhtautumista kärsimykseen, jumalaan ja uskontoon.

Festareilla nähdään 20.9. myös upea burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos Saviruukku, joka käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikkaa: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

22.9 musiikkisalissa esitetään Sergio Castrillónin ensi-ilta Killing the Beat, jossa musiikki ja tanssi sekoittuu yhteiseen tunteita räjähtävään improvisaatioon!

Festivaalin päättää 23.9. poikkitaiteellinen Chekhov Machine -yhteisö esityksellään Love and Confusion, joka on avantgardistinen monikielinen ja monitaiteellinen tanssiteos alitajunnalle, musiikille sekä veistoksille.

Liput  saatavilla tässä osoitteessa: www.lippu.fi

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00910 Helsinki!

Ohjelma Facebookissa:

19.9.2017: Shra – Erämaa Facebookissa täällä.

20.9.2017: Saviruukku Facebookissa täällä.

21.9. 2017: Waiting Facebookissa täällä.

22.9.2017: Killing The Beat Facebookissa täällä.

23.9.2017: Love and Confusion Facebookissa täällä.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin