Ohita navigaatio

17.12.2015

Herkällä korvalla -palkinto arkkitehti Kirsti Pesolalle

Vuoden 2015 Herkällä korvalla -esteettömyyspalkinnon saaja on Invalidiliiton ESKE-esteettömyyskeskuksen johtaja, arkkitehti Kirsti Pesola. Hän on pitkän uransa aikana edistänyt esteettömyyttä laaja-alaisesti ja tuonut aktiivisesti esille myös kuulovammaisten tarpeita.

Kuulovammaisten kannalta on tärkeää, että esteettömyys ymmärretään laaja-alaisesti ja tiloja suunniteltaessa ja toteutettaessa otetaan huomioon myös hyvän kuunteluympäristön merkitys. Arkkitehti Kirsti Pesola on pitkän uransa aikana pyrkinyt edistämään esteettömyyttä monella taholla ja hän suhtautuu esteettömyyteen monialaisesti. Pesola on monilla luennoillaan kertonut kuulovammaisten tarpeista rakennetussa ympäristössä ja lisäksi hän on vaikuttanut aktiivisesti siihen, että erilaisissa tilaisuuksissa kuulovammaisten näkökulma on tullut esille.

Kuuloliitto palkitsee joka toinen vuosi toimijoita tai yhteisöjä, jotka ovat esimerkillisellä toiminnallaan edistäneet kuulovammaisten toimimismahdollisuuksia. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin liiton 80-vuotisjuhlavuotena 2010. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Hotelli Urku, FinFonic Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hiippala sekä Saint-Gobain Rakennustuotteet OY/Ecophon.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin