Ohita navigaatio

10.12.2015

Kysely maahan muuttajien kotouttamista tekeville

Neljä ammattijärjestöä kartoittavat millaisia toimintamalleja on olemassa maahan muuttajien kotouttamiseen ja millaista lisätietoa vielä tarvitaan.

Maahan muuttaja, maahanmuuttaja, siirtolainen, immigrantti, turvapaikanhakija, pakolainen – kaikki Suomeen saapuvat ihmiset pitää kotouttaa, jotta heistä tulisi aktiivinen osa suomalaista yhteiskuntaamme. Miten sinun työssäsi tai arjessasi kotouttamistoimet näkyvät kulttuurin, taiteen ja kielen osalta?

Me neljä ammattijärjestöä edustamme niitä ihmisiä, jotka työn, harrastusten tai vapaaehtoistoiminnan kautta ovat ovat kotouttamassa maahan muuttavia mm. kirjastopalveluiden, tulkkauksen ja kielipalveluiden, museoiden, taidetoiminnan ja muiden kulttuuripalveluiden avulla.

Kysely kotouttamista tekeville

Kartoitamme nyt millaisia toimintamalleja on jo olemassa ja millaista koulutusta tai lisätietoa kotouttajat tarvitsevat. Kyselystä saatavia tuloksia käytetään suunnittelun pohjana alueelliselle koulutuskiertueelle, joka toteutetaan vuoden 2016 aikana yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Vastaathan kyselyyn 16.12. mennessä, jokainen vastaus on meille arvokas! Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Verkkokysely (surveypal)

Selvityksen toteuttajat

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry
Museoalan ammattiliitto MAL ry
Kuntien Asiantuntijat – KUMULA ry
Käännösalan asiantuntijat KAJ ry

 
Siirry sivun alkuun