Ohita navigaatio

9.12.2015

Säätöä-menetelmäopas antaa museoille avaimia asiakkaiden aistisäätelyn vaikeuksien huomioimiseen

Teatterimuseon ja Alvar Aalto -museon eilen julkaisema Säätöä-menetelmäopas tarjoaa museoille työkaluja asiakkaiden aistisäätelyn vaikeuksien huomioimiseen näyttelytoiminnassa ja yleisötyössä.

Menetelmäopas antaa konkreettisia vinkkejä miten edistää aistitiedon käsittelyn vaikeuksien kanssa elävien lasten ja aikuisten hyvää ja miellyttävää kulttuurikokemusta.

Aistisäätelyn vaikeudet

Aistisäätelyn vaikeudet eivät näy päällepäin. Tutkimuksen mukaan jopa joka kuudes meistä saattaa kokea arjessaan eriasteisia aistitiedon käsittelyn tai aistisäätelyn vaikeuksia. Toisten toimintakykyä tämä ominaisuus ei juuri haittaa, mutta joillekin se on rajoite, joka estää heitä toimimasta ja osallistumasta yhteiskuntaan haluamallaan tavalla. Esimerkiksi museokäynti saattaa jäädä haaveeksi.

Menetelmäopas

Säätöä-menetelmäoppaassa tähän erityisryhmään kuuluvien ihmisten kokemukset, tarpeet ja erityislaatuisuus tulevat näkyviksi. He ovat saaneet äänensä kuuluviin kokemusasiantuntijaryhmän kautta. Oppaassa kerrotaan millaisia aistisäätelyn vaikeudet saattavat olla ja miten ne vaikuttavat elämään. Opas sisältää myös laajan käsitesanaston ja linkkilistan teemaan liittyen.

Säätöä-menetelmäoppaan voit ladata ilmaiseksi Teatterimuseon verkkosivuilta

Menetelmäopas löytyy myös Alvar Aalto -museon sivustolta

Lisätietoa:

Teatteripedagogi Milla Kortemaa, milla.kortemaa(a)teatterimuseo.fi, 0400 286 243.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin