Ohita navigaatio

4.12.2015

Kynnys-palkinto Ruisrockille

Vuoden 2015 Kynnys-palkinto luovutetaan kansainvälisen vammaisten päivän juhlassa Ruisrockille / Vantaan Festivaali Oy:lle esteettömän ja saavutettavan musiikkifestivaalin kehittämisestä.

Ruisrock on kehittänyt saavutettavuuttaan monella tavalla

Ruisrock on Suomen vanhin rockfestivaali ja on nykyisin ehkä suositumpi kuin koskaan. Tästä suosiosta pääsee nauttimaan myös eri tavoin toimintarajoitteiset ihmiset. Ruisrock on ilmoittanut haluavansa profiloitua tapahtumaksi, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Auringonkukka-projekti

Jo vuosia ovat Turun Aikuiskoulutuskeskuksen lähihoitajaopiskelijat vapaaehtoisvoimin vieneet kehitysvammaista henkilöitä Ruisrockiin ja huolehtineet heistä koko tapahtuman ajan. Tämä Auringonkukka-niminen projekti on toteutettu festivaalin myötävaikutuksella.

Saavutettavuusprojekti 2012

Vuonna 2012 Ruisrock toteutti erillisen saavutettavuusprojektin, jonka valmistelua ja saavutettavuuskartoituksen tekoa opetus- ja kulttuuriministeriö tuki. Asiantuntija-apua projektissa antoi Turun Kynnys.

Saavutettavuuslupaukset

Osana projektia Ruisrock sitoutui kymmeneen saavutettavuuslupaukseen, joiden kautta vuosittaista festivaalia kehitetään entistä paremmiksi. Lupauksista on pidetty hyvin kiinni, sillä Kynnyksen saaman palautteen perusteella Ruisrock on saavutettavin rockfestivaali Suomessa.

Tapahtuman saavutettavuus

Ruisrockin nettisivut ovat saavutettavia myös näkövammaisille, sivuilla on erillinen info-osa saavutettavuudelle ja tietoa on myös selkokielellä. Tapahtuma alueella on kiinnitetty huomiota esteettömään opastukseen, reitteihin ja paikoitukseen. Pyörätuolikatsomot palvelevat eri lavoilla ja esteettömiä käymälöitä on riittävästi. Festivaalin henkilökuntaa on koulutettu neuvomaan ja opastamaan vammaisia vieraita. Avustajakeskuksen avustajat ovat valmiina avustamaan ja Malikelta saa vuokrata apuvälineitä.

Palkinnonjako 3.12.

Järjestyksessä 14. Kynnys-palkinnon vastaanottivat  Vammaisten päivän juhlassa 3.12.2015 Turun VPK:n talolla Ruisrockin puolesta Piia Lääveri ja Ilona Numminen. Palkinnon luovuttavat lakimies Mika Välimaa ja Turun Kynnyksen varapuheenjohtaja Idastiina Valtasalmi.

Lisätiedot

Olli Nordberg, olli.nordberg(a)kynnys.fi, 045 7732 4114

 
 
Siirry sivun alkuun