Ohita navigaatio

3.12.2015

Jään reunalla -festivaali 21.-23.1.2016, Helsinki

Jään reunalla -festivaali 21.-23. tammikuuta tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen pohjoisten kansojen esittävään taiteeseen. Suomen Kansallisteatteri on avannut ikkunansa ja ovensa Siperiaan saakka. Kolmivuotisen Jäänreunan kansat -hankkeen päätösfoorumi ja festivaali vie meidät ennen näkemättömin muodoin ihmiskunnan alkutuuliin ja yhteiseen muinaismuistiimme.

Jään reunalla –ohjelmistossa on esityksiä, elokuvia ja konsertteja ajalta, jolloin suomalais-ugrilaisia kansoja yhdistivät samat myytit, kertomukset maailmanpuusta ja kolmikerroksisesta todellisuudesta. Festivaaliohjelma tuo näytille karhunpeijaisten ikivanhat soittimet ja eeppiset laulut, siperialaisen musiikkiperinnön ja saamelaista joikua sekä teatteriesitykset, joissa palataan Jäämerelle tai suohenkien maailmaan.

Harvinaislaatuinen Jään reunalla -festivaali  kertoo taiteen kielellä, millaista on taistella oman äidinkielensä ja identiteettinsä, joskus myös olemassaolonsa puolesta. Tapahtuman järjestäjänä on Jäänreunan kansat –hanke, joka yhdessä suomalais-ugrilaisten kielivähemmistöjen kanssa tutkii, esittää ja elvyttää uhanalaisia kieliä ja kulttuureja. Hanketta luotsaavat kulttuuritoimittaja Kirsikka Moring, professori Pauliina Hulkko, ohjaaja-dramaturgi Ari-Pekka Lahti ja tuottaja Hinriikka Lindqvist.

Suojelija

Jään reunalla -festivaalin suojelina on presidentti Tarja Halonen.

Ohjelma

Lisätietoja Jään reunalla –ohjelmistosta ja valokuvia Kansallisteatterin verkkosivuilla

Rahoittajat

Jään reunalla -festivaalin tekoa tukevat Koneen Säätiö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Karjalan Sivistysseura, Suomi-Venäjä-seura ja Viron suurlähetystö.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hinriikka Lindqvist, tuotantokoordinaattori
Jäänreunan kansat -hanke
puh. 040 570 6570

 
Siirry sivun alkuun