Ohita navigaatio

18.11.2015

Taike hakee läänintaiteilijaa: kulttuurinen moninaisuus

Taiteen edistämiskeskus hakee läänintaiteilijaa. Hakuaika päättyy 27.11.

Läänintaiteilijan tehtävä

Läänintaiteilijan tehtävänä on taiteen edistäminen aktiivisella asiantuntijatyöllä Taiken kehittämisohjelmissa ja projekteissa.
Tehtävän ensisijainen tavoite on edistää ammattitaiteilijoiden asemaa ja työskentelyedellytyksiä.

Taide- ja kulttuuripalvelut tuotetaan monen tahon yhteistyönä. Läänintaiteilija työskentelee tässä verkostossa toteuttamalla projekteja, vahvistamalla verkostoja, osallistumalla tiedon keräämiseen, hyödyntämiseen ja alan toimintaprosessien kehittämiseen.

Valinnassa huomioidaan Taiken nykyisten läänintaiteilijoiden edustama asiantuntijuus, jota valinnalla täydennetään ja laajennetaan. Läänintaiteilijan tehtävässä henkilö ei voi kohdistaa työpanostaan oman taiteellisen työn tekemiseen eikä hakea Taiteen edistämiskeskuksen rahoitusta.

Hakijalta odotamme

Soveltuvaa taidealan tai kulttuurialan koulutusta ja/tai työkokemusta.
Kokemusta taiteellisesta ja/tai tuotannollisesta työstä, projektihallintaosaamista sekä hyviä käytännön yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää organisointikykyä, projektikohtaista taloushallintaa, tietoteknisiä perusvalmiuksia sekä kiinnostusta kehittää ja edistää taiteilijoiden työllistymismahdollisuuksia.

Läänintaiteilijan tehtävänä on kulttuurisen moninaisuuden edistäminen nostamalla esiin taiteen keinoja, käynnistämällä ja koordinoimalla eri tahojen yhteistyötä muun muassa pää- ja vähemmistökulttuurien yhteisissä projekteissa. Tehtävään kuuluu yhteistyöverkostojen rakentamista ja vuorovaikutteisuuden vahvistamista eri ryhmien välillä valtakunnallisesti. Läänintaiteilijan työllä tavoitellaan muutosta rakenteissa, asenteissa ja lisätään tietoa taiteen mahdollisuuksista ja tuetaan sitä kautta taiteilijoiden työllistymismahdollisuuksia.

Määräaikaisuus

Tehtävä on määräaikainen 1.6.2016-31.5.2019.

Läänintaiteilijan toimipiste on Helsingissä.

Hakuohje

Hae viimeistään 27.11.2015


Lisätietoja: Haku valtiolle -verkkopalvelu

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin