Ohita navigaatio

19.11.2015

Avoin haku Suomen paviljonkiin Venetsian biennaaliin 2017 - haku päättyy 10.1.2016

Visuaalisen taiteen keskus Frame hakee ehdotuksia Venetsian kansainväliseen taidebiennaalin 2017 Suomen paviljongin näyttelyksi.

Miten itsenäisyys muotoutuu eri riippuvuussuhteissa?

Frame etsii projektiehdotuksia, jotka pureutuvat siihen, miten itsenäisyys muotoutuu eri riippuvuussuhteissa – luonnonvaroista, työvoimasta, kielestä ja uskonnosta kansainväliseen kaupankäyntiin ja juridiikkaan. Keskeistä on tunnistaa poissulkemisen logiikka, unohtaminen ja hiljentäminen, joka on ollut osa kansallisidentiteetin rakennusta.

On tärkeää pohtia, kuinka 100-vuotisjuhlaansa vuonna 2017 viettävä Suomi kietoutuu osaksi laajempia historian kertomuksia ja mahdollisia tulevaisuuksia globaalissa todellisuudessa, jonka nykyhetkeä määrittävät yhteen punoutuvat kriisit. Suomen paviljonki Venetsian biennaalin Giardinissa tarjoaa ainutlaatuisen areenan taiteelliselle työlle ja vuoropuhelulle, jossa paikallinen näyttäytyy osana kauaskantoisia virtoja.

Ehdotukset

Ehdotuksia voi lähettää 10. tammikuuta 2016 asti. Kansainvälinen tuomaristo kutsuu 3–5 hakijaa kehittämään suunnitelmiaan eteenpäin. Jatkokehittelyyn kutsutuille työryhmille maksetaan kullekin 2000 euroa, jonka voi käyttää kulukorvauksiin, palkkioihin tai matkakuluihin Venetsiaan.

Huhtikuussa 2016 yksi ehdotus valitaan toteutettavaksi Venetsian biennaalin 2017 Suomen näyttelyyn. Biennaalinäyttelyn lisäksi avoimen haun pohjalta tuotetaan myös laaja oheisohjelma tutkimusta ja keskusteluja sekä näitä kokoava julkaisu.

Hakuohjeet ja lisätietoja

Hakuohjeet Framen sivuilla
Raija Koli, johtaja, Visuaalisen taiteen keskus Frame, raija.koli(a)frame-finland.fi

 
Siirry sivun alkuun