Ohita navigaatio

6.11.2015

Merkitse kalenteriisi! Kirjallisuus ilman rajoja -seminaari 18.3.2016

Monikielisyys on lisääntynyt Pohjoismaissa ja täällä asuu yhä enemmän omalla äidinkielellään kirjoittavia, muualta muuttaneita kirjailijoita. Tämä lisääntyvä monikielisyys tuo uusia mahdollisuuksia ja haasteita myös kirjallisuuskentälle. Mikä on muunkielisten kirjailijoiden asema pohjoismaissa ja miten kirjallisuus liikkuu kielten ja kansallisten rajojen yli Pohjoismaissa?

Kirjallisuus ilman rajoja -seminaarin tavoitteena on tarkastella pohjoismaista kirjallisuuskenttää monikielisestä näkökulmasta sekä löytää konkreettisia ratkaisumalleja niihin ongelmiin, joita muunkieliset kirjailijat kohtaavat kirjallisuuskentällä. 

Aika ja paikka

Seminaari järjestetään Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Helsingissä 18.3.2016 klo 9.00–18.00. Päivä jatkuu kirjallisuusklubilla Kulttuurikeskus Caisassa alk. 19.00. Ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan 1.12.2015.

Puhujat

Vahvistuneet puhujat ovat muun muassa Inger-Mari Aikio (FIN), Manal Al Sheikh (NO), Kerstin Bennett (Kulturrådet, NO), Heidi Grönstrand (Kirjallisuuden monikielisyys nyky-Suomessa-hanke), Vuokko Hirvonen (Sámi allaskuvla, NO), Anisur Rahman (SWE), Jesper Söderström (Författarfond, SWE) ja Thomas Wallgren (Helsingin kaupunginvaltuusto).

Kieli

Kielenä käytetään skandinaavisia kieliä sekä englantia. Skandinaaviset kielet tulkataan englanniksi.

Kenelle?

Seminaari on suunnattu kaikille Suomessa ja Pohjoismaissa työskenteleville kulttuurialan toimijoille tai kirjallisuudesta kiinnostuneille.

Järjestäjät

Seminaari järjestetään yhteistyössä Kulttuuria kaikille-palvelun, Kulttuurikeskus Caisan, Lukukeskuksen, Pohjoismaisen kulttuuripisteen, Sivuvalo-projektin, Suomen arvostelijain liiton (SARV) sekä Suomen PEN:in kanssa.

Lisätietoja

Rita Paqvalén
toiminnanjohtaja, Kulttuuria kaikille -palvelu
rita.paqvalen(a)cultureforall.fi
+358 (0)40 674 3528

 
Siirry sivun alkuun