Ohita navigaatio

6.11.2015

Taiteen moniaistisuus Taidetreffien teemana Tikanojan taidekodissa Vaasassa 14.11.

Luennoimassa Outi Salonlahti Kulttuuria kaikille -palvelusta

Taidetreffit 14.11.

Kaikilla aisteilla! -näyttelystä järjestetään Taidetreffit lauantaina 14.11. klo 14–15.30. Tuolloin suunnittelija Outi Salonlahti valtakunnallisesta Kulttuuria kaikille -palvelusta esitelmöi teemalla taiteen moniaistisuus. Palvelu tarjoaa tietoa ja tukea saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksissä kulttuurialan toimijoille, kuten museoille. Esitys pidetään suomeksi, mutta tilaisuus on kaksikielinen. Tilaisuudessa on induktiosilmukka kuulon apuvälineeksi. Taidetreffit on avoin yleisötilaisuus ja sisältyy pääsylipun hintaan. Valitettavasti museo ei ole esteetön.

Kaikilla aisteilla! -näyttely

Miltä taide tuntuu? Entä miltä se tuoksuu? Tikanojan taidekodin näyttelyyn Kaikilla aisteilla! Pienoisveistoksia ja muotokuvia Y. A. Jäntin kokoelmasta voi tutustua monilla eri aisteilla. Yli sata teosta WSOY:n entisen pääjohtajan Yrjö A. Jäntin laajasta taidekokoelmasta on asetettu näytteille uudella tavalla: luvassa on veistosmeri, varjoleikkejä ja aistihavaintoja.

Syksyn pedagoginen näyttely Tikanojalla on suunnattu erityisryhmille, kuten näkövammaisille ja maahanmuuttajille. Monet teoksissa käytetyt materiaalit ovat yleisön tunnusteltavissa ja haisteltavissa. Näyttelytekstit ovat selkokielisiä ja saatavilla pistekirjoituksella. Myös suomalainen kulttuuri, metsä ja luonto avautuvat kävijälle lukuisissa eläinveistoksissa. Näyttelyn on tuottanut Tikanojan taidekoti yhteistyössä Porvoon museon kanssa.

Opastukset näyttelyyn

Näyttelystä järjestetään myös yleisölle avoimia opastuksia torstaisin suomeksi klo 14 ja sunnuntaisin suomeksi klo 14 ja parillisten viikkojen sunnuntaisin ruotsiksi klo 13. Opastukset sisältyvät museon pääsylipun hintaan.

Näyttely on avoinna 10.1.2016 saakka tiistaista sunnuntaihin klo 10–16 Tikanojan taidekodissa.

TIKANOJAN TAIDEKOTI

Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa
(06) 325 3916
tikanojantaidekoti.fi

 
Siirry sivun alkuun