Ohita navigaatio

11.11.2015

Elämän paikat –valokuvanäyttely Roihuvuoren palvelukeskuksessa 18.11.–29.12.2015

Näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 17.11.2015 klo 14 palvelukeskuksen juhlasalissa, tervetuloa! Tilaisuudessa ovat paikalla valokuvaaja Helena Inkeri ja projektin osallistujat Roihuvuoren palvelukeskuksesta.

Näyttely on avoinna

ma–pe klo 8–16
la–su klo 10–15 (viikonloppuna kulku ravintolan vierestä, sivuovesta)

Yhteystiedot

Roihuvuoren monipuolinen palvelukeskus, Punahilkantie 16, Helsinki / p. 09 310 60790 / elamanpaikat.fi

VALOKUVANÄYTTELY


18.11. avautuva näyttely esittelee valokuvin ja tekstein Roihuvuoren palvelukeskuksen asukkaille tärkeitä paikkoja. Siinä missä yhden tarina vie entiselle työpaikalle, josta löytyi elämän rakkaus, toisen kertomus kuljettaa parhaille kala-apajille tuuliseen merenrantaan.

Pitkään elämään mahtuu yhtäältä menetyksiä, onnenkantamoisia kuin arkistakin eloa. Projektin aikana osallistujat ovat eläneet uudelleen merkityksellisiä hetkiä, ja tehneet myös sopua menneen kanssa. Matkan varrella on liikututtu niin ilosta kuin haikeudestakin. Mikä tärkeintä, projektin aikana on kohdattu tässä ja nyt: jaettu hetkiä läheisten ja muiden rinnalla kulkijoiden kanssa sekä käyty syvällisiä keskusteluja.

Vaikka vuosien varrella moni asia elämän paikoissa ja ihmissuhteissakin on muuttunut rakkaimmat muistot ovat säilyneet kirkkaina. ”Kun mietin niitä aikoja, niin minulle tulee kaihoisa olo. Olisipa vielä ne ajat!” - Irma, s.1939

ELÄMÄN PAIKAT -projekti


Toukokuusta 2015 alkaen valokuvaaja Helena Inkeri on työskennellyt Elämän paikat -projektin parissa Roihuvuoren palvelukeskuksessa ja syyskuusta alkaen Seniorisäätiön Kannelkodissa.

Yksilötapaamisten ja kuvausmatkojen lisäksi on työryhmien kanssa asetuttu vanhojen albumi-, dokumentti- ja taidevalokuvien äärelle jakamaan muistoja.

Projektin yhteistyökumppanina toimii Suomen valokuvataiteen museo ja sitä rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla.

 
Siirry sivun alkuun