Ohita navigaatio

5.11.2015

Maija Hirvasen Epic Failing Zodiakissa 11.-19.11.

Mikä on epäonnistumisen käsitteen ydin?
– Koreografi Maija Hirvasen kahden teoksen ilta virittäytyy alitajunnan taajuuksille

Epic Failing on esitysilta, joka koostuu kahdesta koreografi Maija Hirvasen ohjaamasta ja ideoimasta duetosta. Epic Failingin ensi-ilta on Zodiakin näyttämöllä Kaapelitehtaalla keskiviikkona 11. marraskuuta.

Maija Hirvanen on kutsunut duettokumppaneikseen kaksi hyvin erityistä tanssitaiteilijaa: Maija Karhusen ja Pasi Mäkelän. Illan esitykset ovat syntyneet pitkällisen kahdenkeskisen työskentelyn tuloksena. Teoksille on yhteistä Hirvasen lisäksi koko projektin kasvualustana toiminut epäonnistumisen käsite.
Yhteisillan ensimmäisessä osassa Maijat Hirvanen ja Karhunen tarttuvat mahdottomaan haasteeseen: miten esittää kaikki maailman eeppiset kertomukset minimalistisia keinoja käyttävässä tanssiduetossa? Kollektiivisen alitajunnan taajuuksille virittäytyvässä esityksessä häivähtelevät erilaiset arkkityypit. Pienieleisyydestään huolimatta duetto laajenee eeppisiin mittasuhteisiin.

Illan toisessa teoksessa poraudutaan sisäänpäin. Hirvasen ja Pasi Mäkelän duetossa liikutaan ihmismielen pimeissä kerrostumissa. Mitä kasvaa epäonnistumisen käsitteestä kun tarkennetaan mikrotasolle, syvälle yksilön alitajuntaan?

Maija Hirvanen

Maija Hirvanen on helsinkiläinen monialainen koreografi ja taiteilija, jonka teoksissa kohtaavat muun muassa nykytanssin, visuaalisten taiteiden ja kirjoittamisen praktiikat. Hirvasella on harvinainen taito lihallistaa abstrakteja käsitteitä liikkeeksi ja esitystapahtumiksi. Hirvanen on myös yksi kansainvälisesti verkottuneimmista ja seuratuimmista suomalaisista koreografeista, jonka teoksia on esitetty laajasti sekä maailmalla että Suomessa. Epic Failing päättää Hirvasen house-koreografikauden Zodiakissa.

Pasi Mäkelä

Pasi Mäkelä on nykyisin Prahassa asuva suomalaisen esitysavantgarden tinkimätön keskeishahmo, jonka omalaatuinen tyyli asettuu Hirvasen kanssa valmistellussa duetossa uuteen suuntaan. Mäkelä on tunnettu monialaisesta työstään, ja hän on toiminut ulkomailla esiintyjänä myös elokuvissa ja teatterissa. Hänen töitään on ollut esillä mm. klubeilla, gallerioissa ja teattereissa eri puolilla Eurooppaa ja USA:ssa.

Maija Karhunen

Maija Karhunen on ei-perinteisen tanssijuuden uranuurtaja ja tienraivaaja. Hän tarkastelee tanssijuudessaan ihmisen kokonaisvaltaisen esiintyjyyden kysymyksiä. Karhunen on myös kirjoittaja, ja tanssitaiteen verkkolehti Liikekieli.comin päätoimittaja. Karhunen on opiskellut vierasoppilaana Hochschulübergreifendes Zentrum Tanzissa Berliinissä ja School for New Dance Developmentissa Amsterdamissa.

Työryhmä

Koreografia, ohjaus, dramaturgia: Maija Hirvanen
Esiintyjät: Pasi Mäkelä, Maija Karhunen, Maija Hirvanen, Hanna Ahti
Puvustus: työryhmä, Jouko Korkeasaari & Ville Häkkinen
Valosuunnittelu: Pekka Pitkänen
Äänitekniikka: Hannu Nummela
Äänisuunnittelu: Maija Hirvanen, Hannu Nummela
Dramaturginen keskusteluapu: Riikka Pelo
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Maija Hirvanen

Esitykset

Ensi-ilta: ke 11.11. klo 19.00, Zodiak Stage (V-aula, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki)
Muut esitykset: pe 13.11. klo 19.00 | la 14.11. klo 19.00 | su 15.11. klo 15.00 | ti 17.11. klo 19.00 | ke 18.11. klo 19.00 | to 19.11. klo 19.00

Taiteilijatapaaminen ti 17.11. esityksen jälkeen, yleisölämmittely Alkulöylyt ennen esitystä la 14.11.

Liput

Liput: 23/15 €. Lippuja ennakkoon Tiketistä.

 
Epic Failing Facebook-tapahtuma
Maija Hirvanen: Epic Failing - teaser (YouTube)

 
Siirry sivun alkuun