Ohita navigaatio

2.11.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa tukea turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen liikunnan, nuorisotyön ja kulttuurin avulla

Opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa tukea turvapaikanhakijoiden kotouttamistoimiin liikunnan, nuorisotyön ja kulttuurin alueilta.

Uusimpana ministeriö on julkistanut haettavaksi turvapaikanhakijanuorten kotouttamiseen ja aktivoimiseen tarkoitetut valtionavustukset. Avustuksilla tuetaan nuorten turvapaikanhakijoiden aktivoitumista järjestämällä heille vapaa-ajantoimintaa. Avustuksia voidaan myöntää yhteensä noin 700 000 euroa.

Urheilun ja kulttuurin valtionavustuksilla lisätään liikuntamahdollisuuksia vastaanottokeskuksissa ja edistetään monikulttuurisuutta.

Kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen ja kokeiluihin on haettavana valtionavustuksia yhteensä 2,9 miljoonaa euroa. Avustuksia myönnetään muun muassa monikulttuurisuuden edistämiseen.
Lisäksi monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä vuoropuhelua edistävään toimintaan on mahdollista hakea avustusta Taiteen edistämiskeskukselta. Avustuksella voidaan tukea muun muassa siirtolaisten ja kansallisten vähemmistöjen omaa taide- ja kulttuuritoimintaa, rasismin vastaista työtä ja maahanmuuttajien kotoutumisen edistämistä taiteen ja kulttuurin avulla.

Hakuaika

Hakuaika päättyy 20.-30.11. riippuen hakualasta.

Lisätietoja

  • erityisavustaja Matias Marttinen (opetus- ja kulttuuriministerin lehdistösuhteet) p. 044 269 3113
  • turvapaikanhakijanuorten kotouttamiseen ja aktivoimiseen tarkoitetut valtioavustukset: ylitarkastaja Marja N. Pulkkinen, puh. 0295 3 30315 ja erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez, puh. 0295 3 30080


OKM:n tiedote avustuksista sekä kunkin hakualan hakuohjeet
OKM:n tiedote avustuksista ruotsiksi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin