Ohita navigaatio

9.10.2015

Selvitys vähemmistöryhmien kokemasta vihapuheesta ja häirinnästä, vastaa viimeistään 11.10.

Oletko kokenut tai havainnut vihapuhetta tai häirintää?

Selvitys vihapuheesta ja häirinnästä

Owal Group Oy toteuttaa oikeusministeriön toimeksiannosta selvityksen vähemmistöryhmiin kuuluviin henkilöihin kohdistuvan vihapuheen ja häirinnän ilmenemisestä sekä vaikutuksista turvallisuuden tunteeseen.

Vihapuheelle ja häirinnälle ei ole olemassa tyhjentävää määritelmää ja selvityksen avulla halutaan saada myös tietoa siitä, minkälaisen puheen tai käytöksen juuri sinä olet kokenut vihapuheena tai häirintänä.

Kysely

Mikäli koet kuuluvasi erityisesti johonkin seuraavista vähemmistöryhmistä: olet vieraskielinen, ulkomaan kansalainen tai maahanmuuttajataustainen, romani, saamelainen, vammainen, kuulut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön tai uskonnolliseen vähemmistöryhmään, Owal Group Oy pyytää vastaamaan tähän kyselyymme 11.10. mennessä:

Kysely vihapuheesta ja häirinnästä suomeksi

Utredning om förekomsten av hattal och trakasserier och deras konsekvenser för trygghetskänslan bland medlemmar i olika minoritetsgrupper – enkät på svenska (besvara senast 11.10.2015)

Haluaisitko kertoa kokemuksistasi myös haastattelussa?


Mikäli olet kokenut häirintää tai vihapuhetta, voit ilmoittautua myös haastatteluun. Haastattelussa keskustelemme tarkemmin siitä, minkälaista vihapuhetta ja häirintää olet kokenut ja minkälaisia vaikutuksia sillä on ollut sinulle ja läheisillesi. Haastattelu toteutetaan syys-lokakuussa joustavasti omien aikataulujesi mukaan joko kasvotusten tai puhelimitse.

Haastatteluun voit ilmoittautua tästä linkistä

Voit myös ilmoittautua haastatteluun ottamalla yhteyttä suoraan alla oleviin yhteyshenkilöihin 11.10. mennessä.

Luottamuksellisuus

Kyselyvastauksia ja haastatteluja käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta muille tahoille. Raportti laaditaan niin, etteivät yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa aineistosta.

Selvityksen toteuttaa Owal Group Oy ja se valmistuu joulukuuhun 2015 mennessä. Selvitys on osa oikeusministeriön toteuttamaa syrjinnän seurantajärjestelmää.

Lisätietoja:

Annamme mielellämme lisätietoa!

Nita Korhonen
Seniorikonsultti, Owal Group Oy
nita(a)owalgroup.com, 050-5234 889

Laura Jauhola
Seniorikonsultti, Owal Group Oy
laura(a)owalgroup.com, 050-443 1841

 
Siirry sivun alkuun