Ohita navigaatio

1.10.2015

Suomalaista teatteria ja musiikkia Soulissa lokakuun alussa

Esteetön taide ja kulttuuri ry kehittää kulttuurin hyvinvoinnin ja taiteen viestiä Aasiaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Vuodesta 2010 alkaen on toteutunut lukuisia yhteistyöhankkeita ja suomalaisten taiteilijoiden vierailuja Etelä-Koreaan ja toisinpäin.

Tirakkor Souliin

Lokakuun 8. ja 9. päivä Esteetön taide ja kulttuuri vie Tampereelta kotoisin olevan TIRAKKOR-RYHMÄN Souliin The 13th International Disabled Childrens Festivaalille. Ryhmä esiintyy festivaalilla vuonna 2007 ensi-iltansa saaneella Jos olet yksin ja salaa teoksella. Hannele Huovin esikoisteoksen pohjalta tehdyn esityksen tekee ainutlaatuiseksi sen kaksikielisyys: puhuttu suomen kieli ja suomalainen viittomakieli ovat tasavertaisessa asemassa ja käyvät dialogia keskenään. Soulin esityksen koreankielisen tarinankertojan roolin tekee kanadalainen ammattinäyttelijä Jessica Adel, joka on asunut Koreassa viisi vuotta.
 
Festivaalin ohjelmistossa esiintyy ammattilaisryhmiä mm, Koreasta, Japanista ja Thaimaasta.

Työryhmä

Dramatisointi ohjaus ja roolit: Pirkko Uitto, Eero Enqvist ja Kirsi Mustalahti
Vittomakielen ohjaus ja käännös: Marja Hihnala ja Eero Enqvist

Tirakkor

Tirakkor on ammattilaisnäyttelijöiden vuonna 2006 Suomessa perustama vapaalla kentällä toimiva teatteriryhmä. Tirakkor tekee kaksikielisiä esityksiä, joissa puhuttu suomen kieli ja suomalainen viittomakieli ovat näyttämöllä tasavertaisia. Ryhmän 2014 syyskuussa ensi-iltansa saanut Kukunor ja Unikuu monistetaan vuonna 2016 kuudelle puhutulle kielelle ja kuudelle viittomakielelle eurooppalaisten ammattiryhmien yhteistyönä. Hankkeen avulla kehitetään ryhmän luomaa teatterikonseptia, jossa viittomakielinen varjotulkkaus on viety taiteelliseen toteutukseen, tehdään viittomakieltä näkyväksi eurooppalaisittain sekä kehitetään yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta. Hankkeen partnerit ovat Saksasta, Espanjasta, Tanskasta, Ranskasta, Englannista sekä Kroatiasta.

Myös Niina Mönkkönen Souliin

Soulissa esiintyy 8.10. myös Tampereella asuva lahjakas, nuori lauluntekijä ja laulaja Niina Mönkkönen. Niinaa kuullaan pian avattavassa ensimmäisessä Korean valtion rahoittamassa vammaistaiteen keskuksessa, I-um Art Centerissä pohjoismaisessa verkottumistilaisuudessa, jota toteutetaan yhteistyössä Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa.
 

Lisätiedot

Esteetön taide ja kulttuuri ry
Kirsi Mustalahti
kirsi.mustalahti(at)etku.fi
045 855 7115
 
accac.fi

 
Siirry sivun alkuun