Ohita navigaatio

21.9.2015

Avustukset vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen ovat nyt haettavissa. Hakuaikaa on aikaistettu, ja hakuaika päättyy tänä vuonna jo 30.10.

Avustuksilla tuetaan vammaisjärjestöjen ja –yhteisöjen taide- ja kulttuuritoimintaa sekä kulttuurin saavutettavuutta parantavia hankkeita. Saavutettavuutta parantavissa hankkeissa hakijoina voivat olla myös erilaiset kulttuurialan toimijat.

Kohderyhmät ja kuvaus


Avustuksia myönnetään oikeustoimikelpoisille yhteisöille. Niitä ei myönnetä yksityishenkilöille. Hakijoina voivat olla erilaiset vammaisjärjestöt ja –yhteisöt sekä erilaiset kulttuurialan toimijat: esimerkiksi taide- ja kulttuurilaitokset sekä –tapahtumat.

Avustukset kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen


Avustuksia myönnetään erilaisiin kulttuurin saavutettavuutta parantaviin hankkeisiin. Hakijoina voivat tällöin olla myös erilaiset kulttuurialan toimijat: esimerkiksi taide- ja kulttuurilaitokset sekä –tapahtumat.  Vuonna 2016 tukea kohdennetaan erityisesti taide- ja kulttuurilaitosten ja muiden kulttuurialan toimijoiden saavutettavuuskartoitusten toteuttamiseen ja saavutettavuussuunnitelmien laatimiseen. Myös selvityshankkeita voidaan tukea.

Lisätietoja ja tarkat hakuohjeet

Lisätietoja ja hakuohjeet OKM:n sivuilla

Kulttuurisihteeri Lea Halttunen puh. 0295 3 30097, sähköposti: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

 
Siirry sivun alkuun