Ohita navigaatio

17.9.2015

Kuva Don Pasquale -oopperasta. Nainen huutaa miehelle, jonka pää on mennyt taulusta läpi
Kuva: Heikki Tuuli

Don Pasquale tulkataan viittomakielelle Kansallisoopperassa 6. ja 21.10.

Suomen Kansallisoopperassa tulkataan taas oopperaa viittomakielisille asiakkaille. Koomisen oopperan klassikko Don Pasquale tulkataan viittomakielelle tiistaina 6.10. ja keskiviikkona 21.10. Tulkkauksessa keskitytään sekä tarinaan että musiikin kuvailuun.

Tulkit näet parhaiten vasemmalta

Tulkit sijoittuvat näyttämön vasempaan laitaan, ja heitä ja näyttämökuvaa voi asiakaspalautteen perusteella parhaiten seurata permannolla rivien 8–12 keskivaiheilla tai vasemmassa laidassa sijaitsevilta paikoilta.

Koominen Don Pasquale

Sydämellinen Don Pasquale on klassinen huijaustarina, jossa nuoret rakastavaiset höynäyttävät vanhaa miestä. Gaetano Donizettin säveltämä teos on Sevillan parturin ja Lemmenjuoman ohella yksi koomisen oopperan mestariteoksia. Teos sijoittuu 1950-luvun Sisiliaan, jossa tapoihinsa piintynyt vanhapoika Don Pasquale luulee löytäneensä ihannevaimon.

Tutustu ennakkoon

Teokseen voi halutessaan ennakkoon tutustua katsomalla videotrailerin, perehtymällä juoneen ja ohjaajan näkemyksiin tai hankkimalla käsiohjelman.

Työryhmä

Teoksen on ohjannut Tuomas Parkkinen ja visualisoinnista vastaavat lavastussuunnittelija Hannu Lindholm, pukusuunnittelija Tuomas Lampinen ja valaistussuunnittelija William Iles. Rooleissa nähdään muun muassa Roberto de Candia (Don Pasquale), Leon Košavić (Tohtori Malatesta), Leonardo Ferrando (Ernesto) sekä Irina Dubrovskava (Norina). Musiikinjohdosta vastaa kapellimestari Marco Boemi.

Viittomakielelle tulkattu ennenkin

Kansallisoopperassa on tulkattu syksystä 2011 alkaen jo Carmen-, Puhdistus-, Rigoletto-, Robin Hood-, Turandot- ja La Bohème-oopperoiden sekä lastenooppera Leijonankesyttäjän esityksiä.

Perustiedot esityksestä

Esitys kestää 2 h 30 min, ja siinä on yksi väliaika.

Don Pasquale lauletaan italiaksi, ja se on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Gaetano Donizetti: Don Pasquale
Viittomakielelle tulkatut esitykset 6.10. ja 21.10. klo 19
Liput 15–92 e (sis. palvelumaksun), Oopperan lipunmyynti tai Lippupiste.
Nuorisoalennus 50 %, opiskelija-alennus 40 %, eläkeläisalennus 10 e/lippu
Väliaikatarjoilut voi tilata ennakkoon Kanresta Oopperaravintoloista.

Lisätietoja

Tuotantokoordinaattori Milka Jafri, milka.jafri(a)opera.fi, p. 050 430 8093

 
Siirry sivun alkuun