Ohita navigaatio

24.8.2015

Viittomakielisten museo-oppaiden koulutus saa jatkoa

Nyt vuorossa historiallinen Tamminiemi

Viime keväänä Kansallismuseon kanssa yhteistyönä järjestetty viittomakielisten oppaiden koulutus saa jatkoa Tamminiemen Urho Kekkosen museon merkeissä!

Tamminiemi

Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Carl Gustaf Emil Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987.

Museo-oppaiden koulutus

Viittomakielisiä oppaita koulutetaan opastamaan Tamminiemen Urho Kekkosen museossa. Koulutus toteutetaan yhdessä Kuurojen Liiton, Kansallismuseon ja Kuurojen Kansanopiston kanssa. Viikonlopun mittaisella kurssilla käydään läpi opastamisen perusteet ja Urho Kekkosen museon näyttelysisällöt. Koulutukseen sisältyy luentoja, harjoituksia ja testiopastus, jonka jälkeen koulutuksen suorittanut voi toimia Urho Kekkosen museossa tuntipalkalla olevana viittomakielisenä oppaana freelance-pohjalta.

Ajankohta

18—20.9.2015, Tamminiemi ja Valkea Talo. Tamminiemen yhteystiedot: Seurasaarentie 15, Helsinki

Osallistujat

Oppailta toivotaan kiinnostusta Suomen historiaa ja kulttuuria kohtaan sekä avointa yleisöpalveluasennetta. Suomen historian yleistuntemus on eduksi, mutta opintoja historia-alalta ei edellytetä. Kurssiin sisältyy etukäteismateriaalia.

Kouluttajat

Kansallismuseosta kouluttajina intendentti Jouni Marjamäki ja työpajaohjaaja Pia Sipiläinen, Tamminiemestä Mervi Saarenmaa. Kuurojen Kansanopistosta tulee opettaja Petra Juva.

Hinta

Kurssin hinta on 30 € sis. la-su lounaat, kahvit sekä materiaalit.

Ilmoittautumiset

Kuurojen liiton kulttuurituottajalle Elina Pokille 11.9.2015 mennessä: elina.pokki(a)kuurojenliitto.fi tai 0503224067

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin