Ohita navigaatio

20.8.2015

Uusi (Inter)acting with the Inner Partner-alkeiskurssi

avoin yleisölle — opetus englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi
syyskuu-joulukuu 2015, Helsinki

Tie kohti luovaa vuorovaikutusta

Millä tavoin olet luova persoonallisuus? Kuinka voit olla luova kumppani itsellesi? Mitkä ovat sinulle tärkeitä teemoja? Kuinka koet vapautta esiintymistilanteessa? Kuinka voit osallistua esittävään dialogiin ja vahvistaa empatiaa? Mitä tarkkaavaisuus ja toimintojesi seuraaminen käsillä olevassa hetkessä merkitsee? Kuinka kehität rentoutta ja elastisuutta olemisessasi ja tekemisessäsi? Miten sinä olet leikkisä?
Mitä (Inter)acting with the Inner Partner- työskentely on?

(Inter)acting with the Inner Partner (IwIP tai AwIP) on sooloimprovisaatiotyöskentelyä, joka tutkii mm. em. kysymyksiä. IwIP on ohjattu tutustumisprosessi itseesi, jossa luot suhteen sisäisiin kumppaneihisi esiintymistilanteessa. Työskentely avaa mahdollisuuden opiskella toiminnan dynamiikkaa, luovaa ja leikkisää toimintaa sekä luovaa kommunikaatiota. IwIP-työskentely on kotoisin Tshekin tasavallan Prahan teatteriakatemiasta, (Academy of Performing Arts in Prague ), jossa professori Ivan Vyskočil on kehittänyt harjoitustavan. IwIP:n juuret ovat teatteritaiteessa, psykologiassa ja filosofiassa.

Kaikille avoin harjoitustapa, avoin harjoitustapa

IwIP:n harjoittaminen sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneita kehittämään luovaa suhdetta sisäisiin kumppaneihinsa yhdessä toisten kanssa. Monet taiteilijat ja luovan alan työntekijät, mm. teatteriohjaajat, näyttelijät, koreografit, tanssijat, kirjoittajat, muusikot, elokuva-alan taiteilijat, opiskelijat ja opettajat Suomessa ja kansainvälisesti ovat kokeneet IwIP-työskentelyn inspiroivaksi työskentelylleen. IwIP:iä ei ole kuitenkaan tarkoitettu tietyille aloille, eikä sillä ole ennalta määrättyä käyttötarkoitusta. IwIP on "avaava" harjoitustapa: se avaa tien sille, joka on mahdollista. Se sisältää kohtaamisen riskeeraamista, kysymysten löytämistä, kysymistä ja vastaamista niihin. IwIP on laajemmassa merkityksessä itsetuntemuksen, itsensä ymmärryksen ja -hyväksymisen sekä itseoivalluksen polku. Käytännössä IwIP:stä tulee, mitä siitä itsellesi teet.

IwIP Suomessa

IwIP on rantautunut Suomeen vuonna 2007. Työskentely on tullut osaksi suomalaista esttävän taiteen ja koulutuksen kenttää suurimmaksi osaksi teatteriohjaaja Milja Sarkolan työn kautta sekä Alexander Komlosin opetuksen kautta (mm. Teatterikorkeakoulussa, Svenska Teaternissa ja Teatteri Takomossa). Hän on opettanut IwIP Helsingissä vuodesta 2011.

Alkeiskurssi syksyllä 2015

Kulttuuriyhdistys Culture Current ry järjestää syksyllä 2015 (Inter)acting with the Inner Partner (IwIP) alkeiskurssin sellaisille oppilaille, jotka eivät ole koskaan opiskelleet IwIP:iä. Kurssien opetuskieli on englanti, mutta palautteen voi saada myös suomeksi tai ruotsiksi tarpeen mukaan. IwIP-harjoituksissa oma työskentely tapahtuu opiskelijan itse valitsemalla kielellä, yleensä omalla äidinkielellä. Ryhmän koko on korkeintaan 12 henkilöä.

Kurssin aikataulu ja opetuspaikka

2.9.-16.12.2015 (~16 opetuskertaa). Tapaamme kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17-19. Tarpeen tullessa toinen ryhmä harjoittelee klo 19-21. Kurssiaikoihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Harjoituspaikkana on Suomen näyttelijäliiton tila Annankatu 31-33D, Helsinki.

Kurssin opettajat

Alexander Komlosi, (TeM, TeT) työpari Ida Backer (TeM). Vierailevana opettajana: Milja Sarkola (TeM). Lisätietoja kurssin opettajista.

Maksu

45€-75€/kk riippuen opetuskertojen määrästä. Kurssimaksu maksetaan kuukausittain etukäteen. Ensimmäinen kurssimaksu (75€) maksetaan heti, kun saat tiedon kurssille hyväksytyksi tulemisesta. Maksu takaa paikkasi kurssilla. Työttömät ja opiskelijat saavat kurssimaksusta alennuksen. Culture Current ry:n kannatusjäseniksi liittyvät saavat myös alennuksen kurssihinnasta.

Lisätietoa ja kurssille ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 28.8.2015
Ilmoittaudu Culture Current ry:n sivuilla: New IwIP Course Beginning Students tai ota yhteyttä Alexander Komlosiin, puh: +358 (0)404 110 706 alexander(a)culturecurrent.org.

 
Siirry sivun alkuun