Ohita navigaatio

18.8.2015

Esitelmäkutsu Kulttuuripolitiikan tutkimuksen päiville lokakuussa 2015

Kolmannet valtakunnalliset kulttuuripolitiikan tutkimuksen päivät pidetään 15.—16. lokakuuta 2015 Helsingissä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tiloissa. Päivät järjestetään Kulttuuripolitiikan tutkimuksen seuran ja Taideyliopiston yhteistyönä.

Kolmansien päivien ytimessä on taide- ja taiteilijapolitiikka. Päivillä kuullaan alustuksia muun muassa taiteen, talouden ja politiikan keskinäissuhteista sekä kartoitetaan paneelikeskustelun muodossa uudenlaisia lähestymistapoja taiteeseen.

Päivien yhteydessä järjestetään taidealojen korkeakoulutusta Suomessa käsittelevä seminaari Kulttuuripolitiikan tutkimuksen seuran, Taiteen edistämiskeskuksen ja Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön yhteistyönä. Torstaina 15. 10. aamupäivästä pidettävään seminaariin ovat tervetulleita kaikki päiville osallistuvat.

Työryhmäesitelmät

Aiempien vuosien tapaan kulttuuripolitiikan tutkimuspäivien ytimessä ovat työryhmäesitelmät, joissa käsitellään ajankohtaisia kulttuuripolitiikan tutkimuksen teemoja.
Esitelmien aihepiirinä voivat olla esimerkiksi

• taide,
• taiteilija,
• taideinstituutio,
• kulttuurin vastaanotto
• kulttuurin moninaisuus
sekä näitä koskeva politiikka.

Kulttuuripolitiikka voidaan ymmärtää esitelmissä laajasti arvojen ja asenteiden järjestäytymisenä ja kamppailuna mitä erilaisimpien yhteiskunnallisten kysymysten yhteydessä. Lähestymistapa voi olla yhtä hyvin teoreettinen kuin empiirinen.

Aiempina vuosina esitelmät ovat ammentaneet niin humanististen tieteiden, liiketaloustieteiden, oikeustieteiden, taiteellisen tutkimuksen, taloustieteiden kuin yhteiskuntatieteiden traditioista. Esitelmiä ei laadita kirjalliseen muotoon. Osa päivillä pidettävistä esitelmistä voidaan kuitenkin julkaista päivien jälkeen artikkelimuodossa Kulttuuripolitiikan tutkimuksen vuosikirjassa.

Esitelmäehdotukset

Esitelmäehdotuksista kootaan päiville 4—6 temaattista työryhmää. Pyydämme kaikkia esitelmän pitämisestä kiinnostuneita jättämään ehdotuksensa 30. elokuuta 2015 mennessä.

Esitelmäehdotuksessa tulee olla seuraavat tiedot:
• esitelmän tekijän nimi, oppiarvo, organisaatio, yhteystiedot ja sähköpostiosoite
• esitelmän otsikko, 3—4 avainsanaa sekä 200—300 sanan kuvaus esitelmästä.
Esitelmien kielenä voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Lähetä esitelmäehdotuksesi 30. elokuuta 2015 mennessä osoitteeseen kulttuuripolitiikan.t.seura(a)gmail.com.

Lisätietoja

Lisätietoja päivistä antaa Pauli Rautiainen, pauli.rautiainen(a)uta.fi

Tervetuloa osallistumaan työryhmiin!
Kulttuuripolitiikan tutkimuksen seuran hallitus

 
Siirry sivun alkuun