Ohita navigaatio

7.8.2015

Ijahis idja — alkuperäiskansojen musiikkifestivaali 13.-16.8. Inarissa

Inarissa järjestettävä Ijahis idja — alkuperäiskansojen musiikkifestivaali alkaa ensi viikon torstaina 13.8.

Festivaalin ensimmäinen tapahtuma on Inger-Mari Aikion lastenlevyn "Ima Mánážat" julkaisukonsertti. Konsertti on torstaina klo. 18.00 Sajoksen auditoriossa. Mukana ovat kaikki levylläkin kuultavat laulajat. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lasten- ja nuortenpäivä

Perjantaina 14.8. lasten- ja nuortenpäivä alkaa samalla konsertilla. Konsertin lisäksi Sajoksen auditoriossa esitetään lyhytelokuvia ja animaatioita. Ijahis ija násttážat — nuortenkonsertissa esiintyy lasten- ja nuorten omia kokoonpanoja sekä rock-yhtye SomBy.

Ijahis idjan lasten- ja nuortenpäivään on ilmoittautunut ennakkoon noin 150 lasta ja nuorta ympäri Saamenmaata. Inarin kunnassa koulut alkavat vasta Ijahis idjan jälkeen ja muun muassa tästä syystä lasten- ja nuortenpäivä on avoin kaikille. Näin Inarin kunnan, ja muidenkin kuntien lapset ja nuoret, jotka eivät tule tapahtumaan koulunsa kanssa, pääsevät osallistumaan tapahtumaan. Vanhemmatkin ovat luonnollisesti tervetulleita.

Ohjelmisto

Inarissa kahdettatoista kertaa järjestettävän Ijahis idjan ohjelma on jälleen laaja ja monipuolinen. Tapahtuman teema on tänä vuonna Vilda duoddarat (suom. Villit tunturit). Teemalla tehdään tunnetuksi Enontekiön ja muun länsipuolen joikuperinnettä sekä uudempaa saamelaismusiikkia.

Festivaalin pääesiintyjä on ruotsinsaamelainen Jon Henrik Fjällgren yhtyeineen. Fjällgren nousi suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla Ruotsin Talent-kilpailun, Talang Sverigen viime vuonna. Tänä keväänä hänen albuminsa Goeksegh (Jag är fri) saavutti kultalevyyn oikeuttavan myyntimäärän Ruotsissa. Fjällgren esiintyy yhtyeineen perjantai-iltana Sajoksen auditoriossa.

Järjestäjät

Ijahis idjan järjestävät yhteistyössä Anára Sámisearvi ry, Saamelaiskäräjät, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inarin kunta, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste, Yle Sápmi, Ravintola Lyeme ja Hotelli Kultahovi.

Koko ohjelma Ijahis Idjan verkkosivuilla

Lisätietoja:
Tuottaja
Oula Guttorm
oula.guttorm(at)samediggi.fi
+358 50 574 2765

 
Siirry sivun alkuun