Ohita navigaatio

5.8.2015

Esteetön Sibelius-konsertti Lahdessa 6.8.

Lahden Sibeliustalossa järjestetään tulevana torstaina Sibelius-konsertti, jossa on viittomakielentulkkaus sekä kuvatulkkaus. Esitys sopii kaikenikäisille. Tänä vuonna vietetään säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta.

Konsertti järjestetään Sibeliustalossa 6.8.2015 klo 14.00.

Järjestäjät kuvailet konserttia näin:

"Sibelius Finland Experience on matka Sibeliuksen musiikkiin ja Suomeen. Juonnettu konsertti on vaikuttava ja viihdyttävä, alle tunnin kestävä kokemus joka on soitettu Sibeliustalon konserttiuruilla ja visualisoitu Suomi-kuvilla sekä väreillä. Kuvituksesta löytyy suomalaisen design ikoni professori Erik Bruunin kädenjälki. Hänen tuotantonsa on avain suomalaiseen luontoon ja mieleen — aivan kuten Jean Sibeliuksen sävellykset.

Jean Sibelius (1865 — 1957) on Suomen kansallissäveltäjä joka löysi suomalaisuuden äänen. Finlandian ja viulukonserton lisäksi mestarin tuotanto nojaa seitsemään sinfoniaan. Konsertissa kuulemme Finlandian lisäksi Sibeliuksen iki-suosikin Valse Tristen sekä lisäksi Karelia-sarjan, jolla säveltäjä avasi kareliaanisen ja suomalaisen äänimaailman. Sibeliuksen musiikissa ovat läsnä suomalainen luonto ja myös ihmisluonto. Sen vuoksi hänen musiikkinsa koskettaa meitä ympäri maailman. Se takaa myös hänen taiteensa siirtymisen sukupolvelta toiselle."

Lisätietoja esteettömästä konsertista Sibelius-talon verkkosivuilla

Uutisen lähde: Kuurojen Liitto

 
Siirry sivun alkuun