Ohita navigaatio

17.6.2015

Ruisrcokin logo

Ruisrock on entistäkin saavutettavampi

Turun Ruissalossa 3.—5. heinäkuuta juhlittavalle Ruisrockille on tärkeää, että festivaalille pääsy on mahdollisimman esteetöntä kaikille.

Vuosien ajan Ruisrockista on tehty päämäärätietoisesti yhä saavutettavampaa. Työ on tuottanut hyviä tuloksia, sillä järjestelyt ovat saaneet kiitosta ja uudet yleisöt ovat löytäneet aiempaa helpommin tiensä Ruissaloon. Vuonna 2012 aloitettu opetus- ja kulttuuriministeriön tukema ja Turun Kynnys ry:n kanssa yhteistyössä toteutettu saavutettavuusprojekti on saanut jatkoa.

Saapuminen festivaalille

Tämän vuoden alueuudistuksissa on kehitetty erityisesti esteetöntä saapumista festivaalialueelle: esteetön sisäänkäynti, taksien jättöpaikka ja invapysäköintialue siirtyvät Telttalavan läheisyyteen.

Avustajan maksuton sisäänpääsy

Ruisrockin käytäntönä on, että henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia, saavat tuoda mukanaan avustajan maksutta festivaalialueelle. Tänä kesänä Ruisrockissa on ensimmäistä kertaa käytössä Turun seudun yhteinen saattajakortti, jonka tarkoituksena on tukea vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Saattajakortti nopeuttaa esteettömällä sisäänkäynnillä asioimista, mutta ei kuitenkaan ole edellytys avustajan tuomiseksi mukaan festivaalille.
 

Katsomokorokkeet ja esteettömät wc:t

Festivaalialueelta löytyvät laajennetut katsomokorokkeet kaikilta suurilta lavoilta. Jokaisella korokkeella on järjestyksenvalvoja tai yleisavustaja, joka voi tarvittaessa auttaa korokkeelle nousussa. Alueelta löytyy useita inva-wc:itä.

Festivaalin viestintä

Ruisrockin saavutettavuutta lisätään myös selkeällä ja monipuolisella viestinnällä. Verkkosivuilta löytyvät selkokieliset sivut sekä yksityiskohtaista tietoa festivaalin saavutettavuudesta. Uutuutena festivaalille tehdään erillinen esteetön kartta, joka löytyy ennen festivaalia verkkosivuilta sekä festivaalialueella Niityn infopisteeltä.

Yleisavustajat

Ruisrockissa päivystää koko viikonlopun ajan kiertäviä yleisavustajia. He ovat Turun avustajakeskuksen vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka auttavat muun muassa liikkumisessa, ruokailuissa ja wc-käynneissä. Turun avustajakeskuksesta voi myös varata itselleen henkilökohtaisen avustajan 7 euron kulukorvausta vastaan.

Auringonkukka-projekti

Tänä kesänä Auringonkukka-vapaaehtoisprojekti viettää syntymäpäiviään. Jo 20 vuoden ajan Turun Aikuiskoulutuskeskuksen lähihoitajaopiskelijat ovat huolehtineet n. 20-25 kehitysvammaisesta musiikin ystävästä koko festivaalin ajan.

Yli 70-vuotiaat maksutta sisään

Perinteiseen tapaan yli 70-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi Ruisrockiin ja saavat matkustaa maksutta vesibussikuljetuksella festivaalialueelle Turun keskustasta ja takaisin. Yli 70-vuotiaiksi lasketaan kaikki viimeistään tänä vuonna 70 vuotta täyttävät henkilöt. Lipun saa festivaalille henkilöllisyystodistusta näyttämällä Ruisrockin akkreditointipisteestä.

Akkreditointipisteen sijainti ja aukioloajat:

Ruisrockin Turun keskustan akkreditointipiste sijaitsee hotelli Radisson BLU Marina Palacen 2. kerroksen aulassa (Linnankatu 32).

Torstaina 2.7. klo 11:00 - 18:00
Perjantaina 3.7. klo 11:00 - 22:00
Lauantaina 4.7. klo 11:00 - 21:00
Sunnuntaina 5.7. klo 11:00 - 19:00

Lisätietoja:

Lauri Levola, tiedottaja
+ 358 46 851 0652
lauri(a)ruisrock.fi

Mikko Niemelä, promoottori
+358 40 543 4441
mikko(a)ruisrock.fi

www.ruisrock.fi

 
Siirry sivun alkuun