Ohita navigaatio

16.6.2015

Runoilijatapaamisia ja työpajoja autismin kirjon henkilöille

Nihil Interitin ja Autismisäätiön RUNKO-hanke tuo runoutta kommunikaatioon

Runoyhdistys Nihil Interit ry ja Autismisäätiö ovat käynnistäneet hankkeen, joka tuo yhteen runoilijoita ja kirjoittamisesta kiinnostuneita autismikirjon henkilöitä. RUNKO-hankkeen runoilijatapaamisia, työpajoja ja runoesityksiä on tänä vuonna Helsingissä, Kotkassa, Tampereella ja Seinäjoella.

Tarkoituksena on viedä runoutta yhä laajemmalle yleisölle ja hyödyntää niin runouden kuin autismin monipuolisia näkökulmia tasa-arvoisessa kommunikaatiossa. Hankkeen runoilijat ovat Hannimari Heino, Esa Hirvonen, Ville Hytönen, Sirpa Kyyrönen, Tiina Lehikoinen, Emilia Lehtinen, Juha Rautio, Heli Slunga ja Tuija Välipakka.

— RUNKO-hankkeen tavoitteena on tarjota autismikirjon henkilöille laadukasta opetusta runoudesta. Runojen avulla voidaan vahvistaa itseilmaisua ja kommunikaatiotaitoja, kertoo runoilija Sanni Purhonen Nihil Interitistä. Purhonen toimii hankkeen vetäjänä yhdessä Autismisäätiön järjestöavustaja Ilkka Nygrénin kanssa.

Runoilijatapaamisia ja ohjelmaa Runokuu-festivaaleilla


Runoilijatapaamiset järjestetään Autismisäätiön Käpylän toimipisteessä (Käpyläntie 10) pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä torstaina klo 17—19. Kullakin tapaamiskerralla on paikalla vetäjien lisäksi runoilija, joka käsittelee itselleen läheistä teemaa. Tapaamiskerrat ovat 28.5., 25.6., 13.8., 24.9., 28.10. (HUOM poikkeuksellinen ajankohta), 26.11. ja 17.12.

— Tapaamisiin voivat osallistua kaikki autismikirjon henkilöt, aikaisempaa kokemusta runoudesta tai kirjoittamisesta ei tarvita. Osallistua voi kaikille tapaamiskerroille tai vain osalle niistä, kehottaa kehittämiskoordinaattori Pia-Maria Ala-Kihniä Autismisäätiöstä.

Vuoden aikana toteutetaan myös ohjelmaa 13.6. Helsingissä vietettävään Autistic Pride -päivään sekä elokuussa pidettäville Runokuu-festivaaleille. Syksyllä runoilijat vierailevat Autismisäätiön yksiköissä pääkaupunkiseudulla, Kotkassa, Tampereella ja Seinäjoella.

Tarkemmat tiedot tapaamisista, teemoista ja runoilijoista Autismisäätiön verkkosivuilla
RUNKO-hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto

Lisätietoja

Sanni Purhonen, sanni.purhonen(a)pp.inet.fi, puh 040 7048 283
nihilinterit.fi

Ilkka Nygrén, ilkka.nygren(a)autismisaatio.fi, puh 045 6366 092
autismisaatio.fi

Autismisäätiö

Autismisäätiö on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja valtakunnallinen säätiö, joka palvelee henkilöitä joilla on jokin neuropsykiatrinen diagnoosi tai piirteitä sellaisesta. Autismisäätiön palveluihin kuuluvat asumispalvelut, työ- ja päivätoimintapalvelut, neuropsykiatriset avopalvelut sekä työllistymisen tukipalvelut. Autismisäätiön sääntöihin on kirjattu, että toiminnassa painotetaan kulttuurin ja taiteen merkitystä kohderyhmän henkilöiden arkeen, elämänlaatuun ja hyvinvointiin.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin